ΤΟΠΙΚΑ

Κλέβουν οχήματα και τα μετασκευάζουν

κλέβουν-οχήματα-και-τα-μετασκευάζουν-640230

Τα σχέδια κλέφτη αυτοκινήτων σκάλωσαν σε συνεργείο στον Βόλο

Εκλεψε το αυτοκίνητο ενός 60χρονου Βολιώτη, ένα αγροτικό Τoyota Hilux, με σκοπό να το μετασκευάσει και στη συνέχεια είτε να το χρησιμοποιήσει ο ίδιος, είτε να το πουλήσει σε άλλον, όμως το συνεργείο αυτοκινήτων στο οποίο απευθύνθηκε του χάλασε τη «δουλειά».

Ποινή φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών με αναστολή επέβαλε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 35χρονο Ρομά από τα Τρίκαλα, ήδη κρατούμενο φυλακών.

Εις βάρος του κατηγορούμενου είχε σχηματιστεί κατηγορία για κλοπή αυτοκινήτου τον Οκτώβριο του 2016 στον Βόλο.

Τότε ο κατηγορούμενος φέρεται να απευθύνθηκε σε συνεργείο αυτοκινήτων στον Βόλο όπου και παρέδωσε το αυτοκίνητο που είχε κλέψει ζητώντας από το συνεργείο να αφαιρέσει την καρότσα και να τοποθετήσει κλωβό, ενώ αργότερα ίσως να έκανε και άλλες εργασίες, όπως να άλλαζε το χρώμα, να διαφοροποιούσε ριζικά την εικόνα του αυτοκινήτου.

Εντούτοις, ο Ρομά δεν υπολόγισε ότι ο ιδιοκτήτης του συνεργείου θα του ζητούσε να του δώσει και τα χαρτιά κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και άλλα έγγραφα που ο ίδιος δεν κατείχε, ως μη νόμιμος κάτοχός του.

Είπε λοιπόν ότι θα επέστρεφε σε άλλη στιγμή για να παραδώσει τα χαρτιά και ο 35χρονος Ρομά το έβαλε στα πόδια.

Προφανώς επιλέγοντας ένα συνεργείο μακριά από τον τόπο κατοικίας του ίσως πίστευε ότι κανείς δεν υποψιαζόταν το παραμικρό για την κλοπή που είχε διαπράξει.

Πέρασε μία μέρα, δύο, τρεις, ο 60χρονος ιδιοκτήτης του συνεργείου απευθύνθηκε τελικά στην Αστυνομία. Ο Ρομά που του είχε αφήσει το αυτοκίνητο για μετασκευή είχε εξαφανιστεί τόσο γρήγορα όσο αναπάντεχα είχε παρουσιαστεί.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έλεγξε τότε το αυτοκίνητο και διαπίστωσε τον πραγματικό ιδιοκτήτη του. Η ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη της κλοπής ήταν πλέον θέμα χρόνου.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε την Παρασκευή και καταδικάστηκε ερήμην καθώς είναι ήδη κρατούμενος φυλακών από άλλες πράξεις που έχει διαπράξει.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου