ΤΟΠΙΚΑ

Στον Ανακριτή οι νεαροί Βολιώτες για τις πέντε κλοπές μέσα σε λίγες μέρες

στον-ανακριτή-οι-νεαροί-βολιώτες-για-τ-643026

Δάκρυα έξω από το γραφείο του ανακριτή από τον πατέρα του ενός

Εκλεψαν ένα μηχανάκι και μέσα σε λίγες ώρες διέπραξαν μία κλοπή και δύο απόπειρες κλοπής.Ποινική δίωξη για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια από κοινού άσκησε η Εισαγγελία Βόλου κατά δύο νέων Βολιωτών ηλικίας 21 και 19 ετών. Εξω από το γραφείο του ανακριτή χθες το μεσημέρι ακούγονταν κλάματα. Ο πατέρας του ενός από τους δύο νέους ξέσπαζε σε δάκρυα. Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει το γεγονός.

Οι δύο νέοι συνελήφθησαν χθες γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου οι οποίοι διαπίστωσαν ότι επέβαιναν σε μηχανάκι που είχε κλαπεί από 51χρονο Βολιώτη.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο νέοι σπάζοντας τζάμια «χτύπησαν» σε ένα οπωροπωλείο στην Αγριά, από το οποίο αφαίρεσαν το ποσό των 80 ευρώ, στο δημοτικό κατάστημα Κ. Λεχωνίων όπου δεν βρήκαν κάτι τελικά για να αρπάξουν και σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ επίσης στα Κάτω Λεχώνια από το οποίο δεν βρήκαν τελικά κάτι για να αφαιρέσουν.

Εντούτοις από την περαιτέρω προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι «ποντικοί» είχαν διαπράξει άλλη μία κλοπή από μπαρ στα Ανω Λεχώνια αρπάζοντας το ποσό των 410 ευρώ που βρήκαν στην ταμειακή μηχανή.

Ωστόσο οι ζημιές που προκάλεσαν οι δύο «ποντικοί» για να «εισβάλλουν» στα καταστήματα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τη λεία που είχαν.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των δραστών και κατέσχεσαν το ποσό των 46 ευρώ ως προερχόμενο από κλοπή, ενώ κατέσχεσαν και το μηχανάκι το οποίο επιστράφηκε στον 51χρονο ιδιοκτήτη του στην Αγριά.

Με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οι δύο νέοι, οι οποίοι φέρονται να έχουν παραδεχτεί τις πράξεις τους, οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου.

Οι δύο νέοι ζήτησαν τελικά και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν για τις πράξεις τους μεθαύριο Δευτέρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους έξω από το γραφείο του ανακριτή πολίτες και δικαστικοί υπάλληλοι αντιμετώπιζαν μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση.

Ο πατέρας του ενός παιδιού έκλαιγε γοερά. Φώναζε δυνατά μην μπορώντας να πιστέψει ότι ο γιος του προέβη σε τέτοιες πράξεις. Αναρωτιόταν τι θα πει στη μητέρα του παιδιού. «Εγώ είμαι φίλος με όλους τους αστυνομικούς. Δεν έχω δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα», έλεγε και επαναλάμβανε. Ακόμη προέτρεπε τον γιο του να μην τον ξαναδεί παρέα με τον άλλο νέο.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση. Οι δύο νέοι κρατούνται μέχρι να απολογηθούν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου