ΤΟΠΙΚΑ

Δημοπρατείται η ολοκλήρωση του Δημαρχείου στην Αργαλαστή

δημοπρατείται-η-ολοκλήρωση-του-δημαρ-650864

«Πράσινο φως» από την Οικονομική Επιτροπή για τη διακήρυξη των όρων του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού

«Πράσινο φως» άναψε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου την περασμένη Δευτέρα σε συνεδρίασή της στη διακήρυξη των όρων για τη διενέργεια ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του κτιρίου του Δημαρχείου στην έδρα του Δήμου στην Αργαλαστή.

Ο διαγωνισμός για το έργο προϋπολογισμού 950.143,75 ευρώ πρόκειται να βγει στον «αέρα» τις επόμενες ημέρες προκειμένου να προκύψει ο ανάδοχος που θα αναλάβει να ολοκληρώσει το Δημαρχείο που ρημάζει μισοτελειωμένο επί μία σχεδόν δεκαετία.

Οπως είναι γνωστό, ο τέως Δήμος Αργαλαστής είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου (α’ φάση) μέσα από το πρόγραμμα «Θησέας». Το νέο κτίριο στην Αργαλαστή άρχισε να κατασκευάζεται το 2007 και ολοκληρώθηκε ώς ένα βαθμό το 2009. Εκτοτε ρημάζει χωρίς να μπορεί να αξιοποιηθεί, δεδομένου ότι υπολείπονται τόσο οικοδομικές, όσο και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Η δημιουργία νέου Δημαρχείου είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, καθώς θα μπορέσει να στεγάσει συγκεντρωμένες τις Υπηρεσίες του σε ένα κτίριο. Σήμερα οι Υπηρεσίες του Δήμου μοιράζονται σε πέντε διαφορετικά κτίρια, ενώ το υπάρχον Δημαρχείο είχε ανακατασκευαστεί μέσα από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2000 – 2006 προκειμένου να στεγάσει την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη.

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου Μιλτιάδης Παπαδημητρίου βρέθηκε στην Αθήνα για την επικαιροποίηση της μελέτης ολοκλήρωσης του Δημαρχείου, η οποία υποβλήθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» μέσω του οποίου και θα χρηματοδοτηθεί.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου