ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητείται ο δράστης των πυροβολισμών στο Αλιβέρι

αναζητείται-ο-δράστης-των-πυροβολισμ-658197

Επεισόδιο και τραυματισμοί στο Αλιβέρι με αιτία την πρόκληση ενός τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών! Εκτός ελέγχου βγήκε προχθές γύρω στις 9.30 το βράδυ λογομαχία μεταξύ τριών νεαρών Ρομά με αποτέλεσμα ο ένας ηλικίας 33 ετών να βγάλει το όπλο που έφερε, το οποίο είναι πιθανότητα κυνηγετική καραμπίνα, και να τραυματίσει τους άλλους δύο ευτυχώς όμως όχι σοβαρά.

Συγκεκριμένα, ο έντονος καβγάς σημειώθηκε έξω από το σπίτι του 33χρονου, όπου απευθύνθηκαν οι άλλοι δύο νεαροί με πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού περιβάλλοντός τους προκειμένου να βρουν λύση για το τροχαίο ατύχημα που είχαν οι οικογένειές τους περίπου δύο ώρες νωρίτερα.

Μολοταύτα στη συζήτηση που ακολούθησαν όχι μόνο δεν βρέθηκε λύση, αλλά οι δύο οικογένειες φαίνεται ότι ήρθαν και σε ευθεία αντιπαράθεση και σε ανύποπτη χρονική στιγμή ο 33χρονος άρχισε να πυροβολεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σκάγια βρήκαν στο χέρι έναν νέο Ρομά ηλικίας 21 ετών που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο νεαρός σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του και χθες παρέμεινε νοσηλευόμενος για λόγους πρόληψης.

Ακόμη από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε επιπόλαια με εκδορές στην πλάτη και ένας 15χρονος Ρομά ο οποίος μετέβη μόνος του στο Αχιλλοπούλειο, έλαβε τις πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο.

Στο μεταξύ, για το επεισόδιο ενημερώθηκε η Αστυνομία και άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετέβησαν στον τόπο και άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τους πυροβολισμούς ο 33χρονος Ρομά φερόμενος ως δράστης εξαφανίστηκε. Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν στο Αλιβέρι ούτε το όπλο που χρησιμοποίησε, ενώ αναζητούν τον δράστη για να τον συλλάβουν.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι οι λόγοι για τους οποίους αντιπαρατέθηκαν οι τρεις Ρομά ήταν ένα τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών δύο ώρες νωρίτερα.

Η οικογένεια των παθόντων μετέβη έξω από το σπίτι του δράστη που πυροβόλησε για να βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο δράστης, όσο και οι παθόντες δεν επέβαιναν οι ίδιοι στα οχήματα τα οποία ενεπλάκησαν στο τροχαίο, αλλά άτομα του ευρύτερου συγγενικού περιβάλλοντός τους. Η διαφωνία όμως που προκλήθηκε φαίνεται ότι μεταφέρθηκε στα νεαρότερα πρόσωπα.

Δράστης και παθόντες άρχισαν να έχουν έντονη φραστική αντιπαράθεση και σε ανύποπτη χρονική στιγμή ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του δράστη. Η προανάκριση συνεχίζεται.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση τροχαίου υλικών ζημιών οι διαφορές που υπάρχουν επιλύονται με φιλικό διακανονισμό στον τόπο του τροχαίου ατυχήματος. Σε διαφορετική περίπτωση αρμόδιο για να λύσει τις διαφορές είναι το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου