ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν φάρμακα σε άπορους!

δωρεάν-φάρμακα-σε-άπορους-449494

Καρπό συνεργασίας μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και φορέων της περιοχής αποτελούν ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Πολιτών και το Κοινωνικό Φαρμακείο, που εγκαινιάζονται την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως. Η παροχή δωρεάν συμβουλών σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες πάνω σε νομικά, ιατρικά, οικονομικά και τεχνικά θέματα, θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη από τις 5 έως τις 8 μ.μ. από εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λαρίσης, του Συλλόγου Φοροτεχνικών και Οικονομολόγων Λογιστών Βόλου. Κάθε Τετάρτη, αντίστοιχα, τις ίδιες ώρες, προγραμματίζεται η δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από εκπροσώπους του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου. Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες από κοινού οι συμμετέχοντες στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία έχει ως αποδέκτες τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος «πρόκειται για μια πολύ σημαντική συνεργασία, μέσω της οποίας θα έχουμε την δυνατότητα σε εθελοντική βάση, με την συμβολή των Συλλόγων, να συμβουλεύσουμε ανθρώπους και να σταθούμε κοντά στα προβλήματά τους. Δεν θα παρέχουμε υπηρεσίες, προσέθεσε ο προκαθήμενος της τοπικής Εκκλησίας, θα δίνουμε συμβουλές και εάν απαιτηθεί η συνδρομή της τοπικής Εκκλησίας, θα το πράξουμε, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε».

Παίρνοντας τον λόγο ο Αναστάσιος Βολιώτης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ανέφερε ότι «αποφασίσαμε να συνδράμουμε αφιλοκερδώς και να επιλύουμε κατά το δυνατόν τα προβλήματα των συνανθρώπων μας, που δεν έχουν τα αναγκαία για να τους καθοδηγήσουν σ’ ένα δρόμο υπεράσπισης των συμφερόντων τους. Δεν θα κάνουμε δωρεάν παραστάσεις, αλλά δωρεάν θα γίνουμε κοινωνικοί συμπαραστάτες στα νομικά προβλήματα του πένητα πολίτη που δεν τολμά να προσφύγει σε δικηγόρο, γιατί αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια το γεγονός ότι δεν έχει χρήματα να τον πληρώσει». Ο Γιάννης Κόνσουλας, εκπρόσωπος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείου Λάρισας τόνισε ότι «έχουμε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουμε με την παροχή συμβουλών στους πολίτες, είτε ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είτε όχι».

Ο Αριστείδης Παπανδρέου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων-Λογιστών Ν. Μαγνησίας σημείωσε ότι «είναι αξιέπαινες οι προσπάθειες που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια που είχαν μέχρι σήμερα. Όσοι χρειαστούν συμβουλές, προσέθεσε, θα έχουν αρωγούς τα μέλη του Συλλόγου μας». Ανάλογες θέσεις διατύπωσε και ο Νικόλαος Πουμάνας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας, αναφέροντας είπε ότι «αποφασίσαμε να συνδράμουμε τις ευπαθείς ομάδες, για να εξυπηρετήσουμε όσους έχουν ανάγκη και χρειάζονται την βοήθειά μας».

 

Κοινωνικό φαρμακείο

Το Κοινωνικό Φαρμακείο, ειδικότερα, στο οποίο καλούνται να καταθέσουν το απόθεμα της αγάπης τους ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες, δημιουργείται με πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου και έδρα το Πνευματικό Κέντρο, με στόχο την δωρεάν προσφορά φαρμάκων οικιακής χρήσης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και την ανακύκλωση των ληγμένων φαρμάκων. Οι ναοί θα είναι σημεία συγκέντρωσης των φαρμάκων και με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου και των εθελοντών του, θα επιλέγονται τα φάρμακα που είναι κατάλληλα προς χρήση, ενώ όσα έχουν λήξει, θα οδηγηθούν, αντίστοιχα, στην ανακύκλωση.

Τα του Κοινωνικού Φαρμακείου ανέλυσε η Γεωργία Τσάτσου, εκπροσωπώντας τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου. «Είναι αναγκαία, είπε χαρακτηριστικά, ειδικά στην σημερινή εποχή, η συνεισφορά στην εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας». Παράλληλα η κ. Τσάτσου αναφέρθηκε στην οργάνωση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι «έχει δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα συλλέγει και θα διαλέγει τα φάρμακα, ούτως ώστε να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και να παραχωρούνται βάση και της συμβουλής του γιατρού, δωρεάν στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Το κοινωνικό φαρμακείο, κατέληξε η ίδια, θα λειτουργηθεί στο Πνευματικό Κέντρο, αποκλειστικά με την εθελοντική συμμετοχή των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου». Αρωγοί της κοινής προσπάθειας είναι και τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Βασίλης Καλορίζος «θα συνδράμουμε την κοινή προσπάθεια», που έχει ως αποδέκτες τα οικονομικά ασθενέστερα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου