ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν είναι μαξιμαλιστικό το αίτημα για 30.000 διορισμούς»

δεν-είναι-μαξιμαλιστικό-το-αίτημα-γι-653371

Δήλωση του υποψηφίου δημάρχου Βόλου με τη ΛΑΣ Αποστόλη Ριζόπουλου

«Δεν είναι μαξιμαλιστικό το αίτημα για 30.000 διορισμούς όσα είναι και τα πραγματικά κενά στην εκπαίδευση», τόνισε σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου από την παράταξη της ΛΑΣ, εκπαιδευτικός Αποστόλης Ριζόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή νέα μάχη των εκπαιδευτικών για να μην περάσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

«Η τροπολογία έκτρωμα της κυβέρνησης θα οδηγήσει από του χρόνου στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών συνάδελφων μας. Πετά στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν «οργώσει», με μια βαλίτσα στο χέρι, κάθε χρόνο και σε άλλο τόπο, όλη την Ελλάδα.

Το λεγόμενο «προσοντολόγιο», που στηρίζεται στις κατευθύνσεις στις Ε.Ε., η μοριοδότηση των «προσόντων», δεν αφορά μόνο στους εκπαιδευτικούς. Αφορά και είναι πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γιατί καταργεί τα πτυχία τους και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αφορά στη λαϊκή οικογένεια που πληρώνει αδρά τις σπουδές των παιδιών της και μετά το πτυχίο για την αγορά «προσόντων». Αφορά στους γονείς, γιατί είναι υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, όταν οι μαθητές αναγκάζονται να αλλάζουν εκπαιδευτικό κάθε χρόνο, ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής, που σημαίνει ότι δεν αναπτύσσονται οι παιδαγωγικοί δεσμοί που είναι απαραίτητοι για την εκπαιδευτική διαδικασία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ριζόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου