ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Παπανδρέου: Η Κυβέρνηση Τσίπρα έπρεπε ήδη να έχει φύγει

ν-παπανδρέου-η-κυβέρνηση-τσίπρα-έπρεπ-658655

Ομιλία του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ σε πολιτική εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ στον Βόλο

Tην άποψη ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα θα έπρεπε ήδη να έχει φύγει πολύ νωρίτερα γιατί είναι επιζήμια για τη χώρα εξέφρασε σήμερα από τον Βόλο, ο Νίκος Παπανδρέου, γιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Ανδρέας Παπανδρέου- Ο οικονομολόγος».

Μιλώντας σε ένα πυκνό ακροατήριο στο οποίο συμμετείχαν όλες οι γενιές του ΠΑΣΟΚ και μέλη του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Παπανδρέου που θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες ευρωεκλογές του Μαΐου, μίλησε για την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ επίσης αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καταθέτοντας την άποψή του.

«Η Κυβέρνηση έπρεπε να φύγει πολύ νωρίτερα, δεν βοηθάει τη χώρα και αυτή είναι η άποψη του Κινήματος Αλλαγής» επισήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Παπανδρέου τοποθετήθηκε όταν ρωτήθηκε αν ο Αλέξης Τσίπρας «αντιγράφει» τον Ανδρέα Παπανδρέου για να επισημάνει: «Πιστεύω πως ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στον κόσμο και μόνο σε αυτόν. Κανένας δεν έχει ιδιοκτησία επάνω στον Ανδρέα και αν μπορεί να μάθει και κάτι από τον Ανδρέα δεν είναι κακό. Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε ο Τσίπρας να είναι καλύτερος μαθητής…» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πορεία του Ανδρέα Παπανδρέου και τη διαδρομή του ως οικονομολόγου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, πως «ο Ανδρέας ανήκε στην πρωτοπορία των οικονομολόγων που επιστράτευσαν τα μαθηματικά για να αποδείξουν ότι η φυσική τάση της εταιρείας είναι να εξελιχθεί σε μονοπώλιο, να συνθλίψει τον ανταγωνισμό και να κατακτήσει δεσπόζουσα θέση προκαλώντας στρεβλώσεις στη λειτουργία της αγοράς και περιορίζοντας τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών. Κατά συνέπεια, η ομαλή λειτουργία του καπιταλισμού επιβάλλει την επέμβαση του κράτους για τη χαλιναγώγηση των μονοπωλίων, την προστασία του ανταγωνισμού και την περιφρούρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων», όπως υπογράμμισε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου