ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση τιμών στα καύσιμα, έφερε αύξηση της κίνησης

μείωση-τιμών-στα-καύσιμα-έφερε-αύξηση-684135

Αυξητική τάση στην κίνηση των πρατηρίων της Μαγνησίας λόγω της καθοδικής πορείας στην τιμή του πετρελαίου

Καθοδική πορεία ακολουθούν οι τιμές των υγρών καυσίμων, μετά την αύξηση – ρεκόρ που προηγήθηκε, προς μεγάλη ικανοποίηση των καταναλωτών. Στο μεταξύ, ενόψει εορτών παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Μαγνησίας, μετά την υποτονική εικόνα του προηγούμενου διαστήματος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μείωση παρατηρείται, ειδικότερα, στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, με τη μέση τιμή να κυμαίνεται γύρω στο 1,50 ευρώ για τη Μαγνησία, έναντι 1,70 ευρώ την καλοκαιρινή περίοδο. Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει φτάσει το 1,10 ευρώ έναντι της τιμής – ρεκόρ 1,19 που στην αρχή της σεζόν για τη Μαγνησία.

Η καθοδική πορεία των τιμών αποδίδεται στη μείωση της τιμής του αργού πετρελαίου διεθνώς, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος Βενζινοπωλών Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου, αναθερμαίνονται σταδιακά το ενδιαφέρον των καταναλωτών και οι παραγγελίες.

Η αυξητική τάση στην κίνηση των πρατηρίων υγρών καυσίμων έχει αναπτερώσει τις ελπίδες των επαγγελματιών, οι οποίοι αναφέρουν ότι ανάλογη κινητικότητα παρατηρείται και στη ζήτηση της βενζίνης, λόγω της αύξησης των εκδρομέων που επισκέπτονται τη Μαγνησία.

Σχολιάζοντας την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα πρατήρια υγρών καυσίμων, η πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας υπογράμμισε ότι αποδίδεται στις πληρωμές μισθωτών και συνταξιούχων, αλλά και στην εορταστική περίοδο, που προσφέρεται για οικογενειακές συγκεντρώσεις στο σπίτι.

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών ανέφερε ότι «είναι θετική η μείωση των τιμών, ώστε να μπορεί ο κόσμος να καταναλώνει κι εμείς να συνεχίσουμε να βιοποριζόμαστε». Οι ελπίδες των βενζινοπωλών επικεντρώνονται στο διάστημα κατά το οποίο καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις, καθώς την υπόλοιπη περίοδο οι καταναλωτές είναι εξαιρετικά φειδωλοί στα χρήματα που δαπανούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου