Εισαγγελική έρευνα για ελληνοποιήσεις γάλακτος

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-01, 18:50:50
Εισαγγελική έρευνα για ελληνοποιήσεις γάλακτος

Παρελήφθη από την Εισαγγελία Βόλου η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας 

Παρελήφθη από την Εισαγγελία Βόλου η κατ’ επείγουσα έρευνα για το ζήτημα του ελληνοποιημένου και νοθευμένου αιγοπρόβειου γάλακτος που διέταξε η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου πρόκειται να κινηθεί άμεσα και να αναθέσει εισαγγελική έρευνα γύρω από την υπόθεση.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία», ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος παρήγγειλε ποινική προκαταρκτική εξέταση στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς το θέμα αφορά (κυρίως) όλη τη Θεσσαλία, δηλαδή τη ραχοκοκαλιά της αγροκτηνοτροφικής οικονομίας της χώρας.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες για τις οποίες έλαβε γνώση η Εισαγγελία Εφετών.

Οι μηνυτές κατήγγειλαν ότι έχει δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τις παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις του γάλακτος από χώρες κυρίως των Βαλκανίων, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Το φαινόμενο βάσει όσων καταγγέλθηκαν λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα και με αυτόν τον τρόπο ζημιώνονται άμεσα και σε μεγάλο βαθμό οι Ελληνες παραγωγοί. Λόγω του μεγέθους του φαινομένου και του όγκου του «βαφτισμένου» αιγοπρόβειου γάλακτος η αγορά πραγματικά «πλημμυρίζει» από νοθευμένο γάλα, με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν τρόπο να αντιδράσουν οι νόμιμοι κτηνοτρόφοι.

 Όπως καταγγέλλεται μεταξύ άλλων επρόκειτο για πράξεις που πλήττουν επί της ουσίας τον πυρήνα της ελληνικής οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν λίγες ημέρες με επιστολή τους οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Αραδοσιβίων, Ολύμπου, Τσαριτσάνης, Σαρανταπόρου, Βαλανίδας και Ποταμιάς, κατήγγειλαν την ύπαρξη «καρτέλ» και την ανοχή στην πρακτική των ελληνοποιήσεων.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=