ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοφανές επεισόδιο στο ΠΕΔΥ Βόλου

πρωτοφανές-επεισόδιο-στο-πεδυ-βόλου-757268

Πρωτοφανές επεισόδιο στα ιατρεία του ΠΕΔΥ στον Βόλο χθες το μεσημέρι. Μάνα με δύο παιδιά, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού, επισκέφτηκε χθες τα ιατρεία . Αντί όμως να εξεταστεί, εκδιώχθηκε κακήν – κακώς επειδή αρνήθηκε να αφήσει το 8 μηνών μωρό της εκτός του ιατρείου.

Είχε προηγηθεί έντονη φραστική λογομαχία μεταξύ ασφαλισμένης και γιατρού, που φέρεται να ενοχλήθηκε επειδή η μητέρα – μην έχοντας πού να αφήσει το μωρό της – το κρατούσε αγκαλιά και μαζί με τον πρωτότοκο γιο της ηλικίας 12 χρόνων, μπήκαν όλοι μαζί στο ιατρείο όταν ήρθε η σειρά τους.

«Αντιμετώπισα εξαρχής μία ποταπή και απαξιωτική συμπεριφορά» κατήγγειλε η μητέρα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Κατανοώ την κούραση που μπορεί να έχει ένας γιατρός που εξετάζει δεκάδες ασθενείς από το πρωί κάθε μέρα, δεν είναι δυνατόν όμως να συμπεριφέρονται ορισμένοι στους ασφαλισμένους σαν να είναι σκουπίδια» συνέχισε η ίδια.

Το σημείο τριβής που προκάλεσε την «έκρηξη» και το επεισόδιο πήρε διαστάσεις- σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει η καταγγέλλουσα ασφαλισμένη – ήταν η παρουσία του 8 μηνών μωρού μέσα στο ιατρείο. «Τι έχει το μωρό σας;» φέρεται να ρώτησε η γιατρός, για να διευκρινίσει η μητέρα ότι το ραντεβού αφορούσε στην ίδια και στον 12χρονο πρωτότοκο γιο της και όχι το μωρό. «Δεν πρόκειται να σ’ εξετάσω αν δεν βγάλεις το μωρό έξω. Εδώ είναι ιατρείο, υπάρχουν μικρόβια» συνέχισε η γιατρός. Η μητέρα φέρεται να της εξήγησε, ότι δεν υπήρχε κάποιος συγγενής για να μπορεί να την εξυπηρετήσει, για αυτό και πήρε μαζί της το μωρό και συνέχισε ζητώντας της να λήξει το θέμα εκεί, προκειμένου να μη χάσει το ραντεβού.

Οι τόνοι ωστόσο είχαν ανέβει εκατέρωθεν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονη φραστική λογομαχία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ασφαλισμένη έξω φρενών αποχώρησε από το ιατρείο μαζί με τα δύο της παιδιά, χωρίς βέβαια να εξεταστεί, έσπευσε όμως και ενημέρωσε τον υπεύθυνο γιατρό των ιατρείων. Αφού εξιστόρησε το τι συνέβη, η ίδια δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να προβεί σε έγγραφη καταγγελία την οποία θα αποστείλει προς όλα τα αρμόδια συλλογικά όργανα της Πολιτείας.

Σημειώνεται τέλος, πως στη διάθεση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ είναι τόσο τα στοιχεία της καταγγέλλουσας όσο και της γιατρού που φέρεται να εμπλέκεται στο επεισόδιο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου