ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξαν όλοι οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ

ανοιξαν-όλοι-οι-λογαριασμοί-της-δευαμ-701454

Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών υποχρεώνει την ΕΡΓΗΛ να παραλείπει τη δέσμευση και είσπραξη ποσών που υφίστανται ή κατατίθενται στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ

Σε πλήρη κανονικότητα επιστρέφει η ΔΕΥΑΜΒ μετά το άνοιγμα του συνόλου των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί τόσο στη Eurobank όσο και στην Πειραιώς, αλλά και στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Τους λογαριασμούς είχε μπλοκάρει η εργολήπτρια εταιρεία ΕΡΓΗΛ, η οποία επιχειρεί να εισπράξει ποσό 9,2 εκατ. ευρώ που της έχει επιδικάσει από το καλοκαίρι του 2014 ο Αρειος Πάγος για το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, το οποίο όμως δεν ολοκλήρωσε με βάση τη μελέτη.

Η ΔΕΥΑΜΒ που επί μήνες λειτουργεί με τους λογαριασμούς της δεσμευμένους μετά τα κατασχετήρια της ΕΡΓΗΛ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας την αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης για την κατάσχεση εις χείρας τραπεζών. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αφορά στο σύνολο των τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται η ΔΕΥΑΜΒ και στις οποίες έστειλε κατασχετήριο η ΕΡΓΗΛ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου και χθες εκδόθηκε η απόφαση (8361/2018) που ήρθε να δικαιώσει για μία ακόμη φορά τη ΔΕΥΑΜΒ. Εγινε δεκτό το αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ και το δικαστήριο ανέστειλε την αναγκαστική εκτέλεση του κατασχετηρίου εις χείρας των τραπεζών, υποχρεώνοντας την ΕΡΓΗΛ να παραλείπει τη δέσμευση και είσπραξη ποσών που υφίστανται και κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης.

Με βάση την απόφαση, οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ μέσω των οποίων εξυπηρετείται η μισθοδοσία του προσωπικού, η πληρωμή έργων, λογαριασμών, προμηθειών και δαπανών σε δημόσιες εταιρείες κοινής ωφέλειας και γενικότερα η λειτουργία της, ξεμπλοκάρουν και η επιχείρηση επανέρχεται σε κανονική λειτουργία.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη δικαστική απόφαση είχε εκδοθεί και στις αρχές του μήνα επί των ασφαλιστικών μέτρων της ΔΕΥΑΜΒ για την περίπτωση των λογαριασμών της Eurobank.

Την υπόθεση χειρίστηκαν νομικά ο δικηγόρος της ΔΕΥΑΜΒ Γιάννης Καραγκιόζος και το νομικό γραφείο του κ. Κλεάνθη Ρούσσου.

Σημειώνεται ότι για την πλήρη προστασία των λογαριασμών εκκρεμεί απόφαση επί της ανακοπής των κατασχετηρίων που εκδικάστηκε στις 27 Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως φαίνεται να ανοίγει ένα πλέγμα προστασίας της ΔΕΥΑΜΒ έναντι της ΕΡΓΗΛ μέσα από τις νομικές κινήσεις που έχει κάνει η επιχείρηση για την διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της.

Μάλιστα έχει ήδη καταθέσει αγωγές εναντίον Eurobank και Πειραιώς μέσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων η ΕΡΓΗΛ εισέπραξε ποσό 3,250 εκατ. ευρώ ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων αλλά και επιπλέον ποσό ως ηθική αποζημίωση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου