ΤΟΠΙΚΑ

Παπαδούλης – Αποστολάκης στην τελική ευθεία

παπαδούλης-αποστολάκης-στην-τελική-703744

Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι οριστικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Βόλου – Απέσυρε το ενδιαφέρον του ο Απ. Παντσάς

Απόστολος Παπαδούλης και Ιάσων Αποστολάκης το «δίδυμο» που βρίσκεται στο επίκεντρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελική ευθεία για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει την επίσημη επιλογή του. «Το κόμμα τοπικά θα αποφασίσει και η ηγεσία θα εγκρίνει» επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Χθες ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε στην Κουμουνδούρου με τους βουλευτές του κόμματος Αλ. Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλλή, ενώ από τον Βόλο μέσω skype συμμετείχαν ο συντονιστής της ΝΕ Κώστας Βογιατζής, ο αναπληρωτής συντονιστής Μιχάλης Καστρινάκης και τα άλλα μέλη της Γραμματείας. Παρότι όλοι τους χθες μετά τη σύσκεψη κράτησαν «σιγή ισχύος», πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από αυτά τα δύο ονόματα, τα οποία, όπως λένε δημοσιογραφικές πηγές, είναι εκείνα που «ξεχώρισαν» στη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Βόλου και αναλύθηκαν όλα τα ευρήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε άλλα ερωτήματα φέρεται να υπερτερεί ο δημοτικός σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης και σε άλλα ο οικονομολόγος Απόστολος Παπαδούλης.

Το γεγονός αυτό ως φαίνεται δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τους αξιωματούχους του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις, με δεδομένο ότι τοπικά το κυβερνών κόμμα παραμένει διχασμένο, με ένα σημαντικό κομμάτι του να αντιδρά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Απόστολο Παπαδούλη, παρότι δεν διαφωνεί στη συμπόρευση με το ΚΙΝΑΛ. Οι ενστάσεις αυτές εκφράστηκαν και χθες. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα και η αυτοδιοικητική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειονότητα των μελών θα συνταχθεί με τον κ. Αποστολάκη. Σ’ αυτή την περίπτωση θα κληθεί ο δημοτικόςσύμβουλος να απαντήσει αν ενδιαφέρεται να ηγηθεί ή όχι του ψηφοδελτίου.

Με δεδομένο πάντως ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν αρχές της επόμενης εβδομάδας στην επόμενη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Aπέσυρε το ενδιαφέρον του ο Απ. Παντσάς

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό του FB, o πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Απ. Παντσάς, που είχε εκφράσει την επιθυμία να ηγηθεί συνδυασμού στον Δήμο Βόλου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του.

Στην ανάρτησή του επισημαίνει: «Στις επόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα είμαι. Λυπάμαι. Το σκοτάδι τελικά ήταν τόσο πυκνό που κάποιοι, αυτoαναιρούμενοι, δεν μπόρεσαν να δουν πέρα από την κομματική τους μύτη. Δυστυχώς τα μανταλάκια την πόλη περιμένουν. Το 2014 ο προσωπικός τυχοδιωκτισμός νίκησε. Το τι θα γίνει το 2019 θα το ορίσει ο κομματικός τυχοδιωκτισμός.

Σταθερά απέναντι στο Μαύρο …θα ήθελα να ευχαριστήσω τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ που μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και με συντριπτική πλειοψηφία πίστεψε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα ευρύ υπερκομματικό ψηφοδέλτιο. Θα ευχαριστήσω επίσης τους απλούς πολίτες που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν πλάι μου, θετικά σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα. Σε όλους όσοι , εκόντες η άκοντες , το μαύρο γεννούνε θα τους ευχηθώ να φτιάξουν τουλάχιστον όμορφα όνειρα, τη νύχτα τους να παρηγορούνε».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου