ΤΟΠΙΚΑ

Δεν εκτελώνισαν το Ι.Χ. και κρίθηκαν ένοχοι για λαθρεμπορία

δεν-εκτελώνισαν-το-ι-χ-και-κρίθηκαν-ένο-704853

Οδηγούσαν αυτοκίνητο το οποίο δεν είχε εκτελωνιστεί αποφεύγοντας έτσι την καταβολή φόρων και δασμών στο Τελωνείο Βόλου αξίας περίπου 1.284 ευρώ, ενώ επιπρόσθετα είχαν αλλοιώσει και το πλαίσιο με τα στοιχεία του αυτοκινήτου.

«Καμπάνα» από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες σε δύο άνδρες, έναν 48χρονο Αλβανό και έναν 28χρονο Βολιώτη, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν σε έλεγχο της Τροχαίας Βόλου στις 4 Νοεμβρίου 2013 να οδηγούν ένα αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen που όπως προέκυψε δεν είχε εκτελωνιστεί, ενώ είχαν αλλοιώσει και το πλαίσιο με τα στοιχεία του αυτοκινήτου.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν έκαστος σε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών. Στον Έλληνα αναγνωρίστηκε η δυνατότητα αναστολής τριετίας της ποινής, όμως στον αλλοδαπό δεν αναγνωρίστηκε αυτή η δυνατότητα και του επιβλήθηκε η ποινή να είναι μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως, καθώς δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν παραβρέθηκαν στο Δικαστήριο για να απολογηθούν για τις πράξεις τους και καταδικάστηκαν ερήμην.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου