ΤΟΠΙΚΑ

Κολυνδρίνη: Με λίγους εξεταστές προσπαθούμε και εξυπηρετούμε τους υποψηφίους οδηγούς

κολυνδρίνη-με-λίγους-εξεταστές-προσπ-821927

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, παρουσία του Διευθυντή και της Προϊσταμένης της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας κ.κ. Κόζαρη και Σέγκλια, πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας.

Η συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, λόγω και της άριστης συνεργασίας που υπάρχει όλα τα χρόνια μεταξύ της Περιφέρειας και των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών, επικεντρώθηκε κυρίως στην διεξαγωγή εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών στο Νομό Μαγνησίας, καθώς ο αριθμός των εξεταστών είναι μόλις δεκαέξι. Όπως ενημερώθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη, για το έτος 2018 και μέχρι τώρα, σε διάστημα 5 μηνών, υπήρξαν 536 συμμετοχές υπαλλήλων – εξεταστών της Περιφερειακής Ενότητας εκτός ωραρίου.

Επίσης επεσήμανε ότι ο αριθμός των Σχολών, τριάντα στον αριθμό και των εκπαιδευτών, σαράντα στον αριθμό, είναι αναντίστοιχος με τους δεκαέξι υπαλλήλους – εξεταστές της Περιφερειακής Ενότητας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτήσεων για διεξαγωγή εξετάσεων. Παρ’ όλα αυτά η έκδοση των νέων διπλωμάτων και όλων των υπολοίπων γίνεται το αργότερο σε 15 με 20 ημέρες, ενώ οι κάρτες των υποψηφίων οδηγών εκδίδονται σε μία μόλις ημέρα αντί για πέντε που προβλέπει ο Νόμος.

Στο μεταξύ, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 40 ημέρες εξετάσεις εντός ωραρίου, ανά επιτροπή υπάρχει ο ανώτερος αριθμός εξεταζομένων, ενώ παράλληλα ζητήθηκε εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας να γίνουν από το Υπουργείο σεμινάρια εκπαίδευσης για τους νέους εξεταστές, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο. Παρά την αποχή τον Μάιο του 2018 βγήκαν 49 επιτροπές για εξετάσεις, χωρίς να έχει υπογραφεί το νέο Νομοσχέδιο με την παράταση, ενώ κάθε Πέμπτη υπάρχουν από 4 έως 6 ομάδες υποψηφίων για σήματα (περίπου 110 άτομα).

Τέλος, όπως επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης, μέσα στον Ιούνιο θα βγουν 42 επιτροπές για εξετάσεις, σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων καθώς την πρώτη εβδομάδα του μήνα οι εξεταστές έχουν πάρει απόφαση αποχής. Σε δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες οι οποίες θα ανακοινωθούν με νεότερο δελτίο τύπου, η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων θα παραμείνει κλειστή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες – υποψήφιοι οδηγοί, κάτι που βρήκε σύμφωνα και τα μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών.

Η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε πως από τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών επιτελείται σημαντικό έργο και παρά τον ελάχιστο αριθμό των δεκαέξι (16) υπαλλήλων – εξεταστών, οι εξετάσεις διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και δεν διαπιστώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στην έκδοση των νέων αδειών οδήγησης. Τόνισε ότι το προσωπικό της Διεύθυνσης δεν ασχολείται μόνο με την έκδοση των νέων αδειών οδήγησης, αλλά δέχεται αιτήματα για ανανεώσεις, αντικατάσταση και αντίγραφα αδειών οδήγησης, εκδίδει δελτία εκπαίδευσης και εξέτασης, χορηγεί ανανεώσεις δελτίων στάθμευσης για ΑμΕΑ και ενδεικτικά ανέφερε ότι εντός του 2017 εκδόθηκαν συνολικά 12.946 διπλώματα, έγινε προγραμματισμός για θεωρητική εξέταση 4.150 υποψηφίων οδηγών ΜΥΣΘΕΥΟ, το σύνολο των Επιτροπών Δοκιμασίας και Συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών ήταν 618 και οι εξεταζόμενοι στις πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών ήταν 4.840.

Οι υπάλληλοι της Δ/νσης Μεταφορών, παρά τα πολλά και πολυσχιδή αντικείμενα εργασίας, ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και εξυπηρετούν τους πολίτες στο μέτρο του δυνατού, μέσω διαλόγου και καλής τέλεσης της εργασίας, έχοντας ως μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, που είναι και το ζητούμενο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου