ΤΟΠΙΚΑ

Ασπίδα κατά της κακοποίησης

ασπίδα-κατά-της-κακοποίησης-708863

Ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 25 Νοεμβρίου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Τις σκοτεινές πτυχές της βίας κατά των γυναικών επιχειρεί να φωτίσει η εκδήλωση που διοργανώνεται την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στον πολυχώρο εκπαίδευσης «Αξιον Εστί».

Η ενημερωτική εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και διοργανώνεται από τον σύλλογο πολεμικών τεχνών «Απω Ανατολή» σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και τη συμμετοχή ειδικών πάνω στο θέμα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό που θα απευθύνει η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Στη συνέχεια θα μιλήσουν εκ μέρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας η Ιωάννα Κοσμά υπαστυνόμος στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, η ψυχολόγος Μαρία Τόπα εξειδικευμένη στη γυναικεία συμβουλευτική – κακοποίηση γυναικών και η Μαίρη Νασιούλα εκπαιδεύτρια πολεμικών τεχνών, τεχνική σύμβουλος του συλλόγου πολεμικών τεχνών «Απω Ανατολή» Βόλου.

«Ψυχή» της διοργάνωσης είναι η κ. Νασιούλα, η οποία ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τα μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες που πραγματοποιούνται με στόχο την ενημέρωση των γυναικών πάνω στο επίμαχο ζήτημα της κακοποίησης.

Δίνοντας το στίγμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης και το μήνυμα που μεταφέρει, επισήμανε ότι: «Το ζητούμενο είναι να τολμάμε και να καταγγέλλουμε περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Να μη μένουν στην αφάνεια, να μη θεωρούμε ότι είναι κάτι φυσιολογικό. Αυτό θέλουμε να το επικοινωνήσουμε όσο πιο έντονα γίνεται και για αυτό τον λόγο είναι πιο έντονη η προβολή του θέματος», είπε.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η κ. Νασιούλα υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να συμμετέχουν οι γυναίκες στα μαθήματα αυτοάμυνας, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους εάν παραστεί ανάγκη. Τα μαθήματα αυτοάμυνας, που είναι κάτι πολύ απλό, τα κάνει οποιαδήποτε γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας ή σωματότυπου, για να μπορούν να αντεπεξέρχονται σε μια δύσκολη στιγμή», τόνισε η ίδια.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου