«Εκλεκτή κρουαζιέρα» προσεγγίζει για πρώτη φορά το λιμάνι του Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-12, 15:00:30
«Εκλεκτή κρουαζιέρα» προσεγγίζει για πρώτη φορά το λιμάνι του Βόλου

Με συμφωνίες για πολυτελή πλωτά «παλάτια», τα οποία θα προσεγγίζουν το λιμάνι του Βόλου από το 2019 και έπειτα, φέρνοντας μαζί τους… και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, εκτός από χιλιάδες επιβάτες, επέστρεψε χθες από τη Θεσσαλονίκη και τη διεθνή έκθεση τουρισμού «Philoxenia» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι εξελίξεις γύρω από την κρουαζιέρα δείχνουν ιδιαίτερα ευνοϊκές για τον Βόλο, καθώς αρκετές εταιρείες θέτουν το λιμάνι στα πλάνα τους. Το πλέον ενθαρρυντικό είναι ότι πρόκειται για κρουαζιέρες εκτός σεζόν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε θετικό πρόσημο για τους επαγγελματίες και την τοπική οικονομία, στους μήνες εκτός καλοκαιριού.

Ηδη μία μεγάλη εταιρεία, με έδρα την Κύπρο, η Celestyal Cruises ανακοίνωσε το διευρυμένο πρόγραμμα δρομολογίων της για το 2019 και τα νέα δρομολόγιά της για το 2020. 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στο περιθώριο της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη και σε συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Celestyal Cruises Βασίλη Καραχάλιο ενημερώθηκε ότι το 2019 η εταιρεία επιμηκύνει την τουριστική περίοδο μέχρι τον Δεκέμβριο και έχοντας ως αφετηρία της τον Πειραιά εντάσσει εκ νέου την Κωνσταντινούπολη, με τη νέα 7ήμερη κρουαζιέρα «Εκλεκτό Αιγαίο», πραγματοποιώντας 6 δρομολόγια από τις 21 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2019. Αυτή η «εκλεκτή» κρουαζιέρα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ως προορισμό τον Βόλο. 

Για το 2019 έχουν ήδη κλείσει έξι ημερομηνίες της κρουαζιέρας: 21 και 28 τον Οκτώβριο και 4, 11, 18 και 25 τον Νοέμβριο. Πρόκειται για τις Δευτέρες, στις οποίες έχει προγραμματιστεί το κρουαζιερόπλοιο να αναχωρεί από τον Πειραιά με πέρασμα από το Ινσταμπουλ, Τσανάκαλε, Βόλο (κάθε Παρασκευή), Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονο και επιστροφή στον Πειραιά.

Τα πλάνα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν ως σταθμό της κρουαζιέρας το λιμάνι του Βόλου, έχουν κλείσει και για το 2020: τον Απρίλιο το κρουαζιερόπλοιο της Celestyal θα «δέσει» τέσσερις φορές, τον Μάϊο δύο, τον Σεπτέμβριο τέσσερις και τον Οκτώβριο τέσσερις. Συνολικά, η άφιξη της πλωτής πολιτείας είναι προγραμματισμένη 14 φορές σε τέσσερις μήνες εκτός σεζόν.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τον τουρισμό μας, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, λέγοντας: «Ενώσουμε τις δυνάμεις μας, στηρίζουμε την κρουαζιέρα, η οποία μπορεί να φέρει την προστιθέμενη αξία στο Βόλο στη Θεσσαλία».

Αλλα πέντε κρουαζιερόπλοια

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα θετικά «βλέπουν» το λιμάνι του Βόλου ως σταθμό της κρουαζιέρας τους τα κρουαζιερόπλοια άλλων πέντε εταιρειών. Στο πλαίσιο της έκθεσης «Philoxenia» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε και άλλες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση. Οι εταιρείες Royal Carribean Cruises, Celebrity Cruises, Azamara Cruises, Costa Cruises συγκαταλέγονται σε εκείνες που κλείνουν το… μάτι στον Βόλο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=