ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξη το… φθινόπωρο στη Μαγνησία

ανοιξη-το-φθινόπωρο-στη-μαγνησία-838163

Ανοδος της θερμοκρασίας και καλός καιρός στην εκπνοή του Οκτωβρίου

Θετική είναι η εξέλιξη που σημειώνεται στις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, με τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες να διατηρούνται και τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα που υπάρχουν.

Ο καλός καιρός διατηρείται όλη την εβδομάδα, μέχρι την επόμενη Τρίτη τουλάχιστον, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής πρόβλεψης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στη Μαγνησία θα αγγίξουν τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα, τουλάχιστον στην παρούσα. «Αν εξαιρέσουμε τη Βορειοδυτική Ελλάδα όπου μπορεί να σημειωθούν λίγες βροχές, η υπόλοιπη Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας και γενικά της Θεσσαλίας, θα έχει καλό καιρό, με τοπικές ομίχλες το πρωί και γενικά καλές καιρικές συνθήκες, που δεν γνωρίζουμε, ωστόσο, μέχρι πότε θα συνεχιστούν», όπως επισήμανε ο κ. Καντερές.

Η κακοκαιρία που σημειώνεται στη γειτονική Ιταλία δεν φαίνεται να απασχολεί τη Μαγνησία και την ευρύτερη Θεσσαλία μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να καταφθάνει με θετικούς οιωνούς.

«Είναι τέτοια η διάταξη των συστημάτων στην ανώτερη ατμόσφαιρα που δεν επιτρέπει να έρθουν χαμηλά από την Κεντρική Ευρώπη προς τα εμάς, αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διατηρείται εσαεί, θα αλλάξει αργότερα», είπε ο κ. Καντερές.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου