ΤΟΠΙΚΑ

Από Αύγουστο χειμώνα

από-αύγουστο-χειμώνα-765150

«Σκωτσέζικο ντους» επιφύλασσε χθες για Βολιώτες και επισκέπτες ο καιρός. Το ξαφνικό μπουρίνι, που ξέσπασε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, ήρθε να επιβεβαιώσει τις προγνώσεις των μετεωρολόγων που έσπευσαν να προειδοποιήσουν για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Ευτυχώς η δυνατή νεροποντή δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις βέβαια παρατηρήθηκε σε δρόμους συσσώρευση υδάτων, δεν χρειάστηκε ωστόσο να κληθούν για άντληση οι αρμόδιες Υπηρεσίες. Η ένταση της βροχής ήταν πάντως αρκετή για να αισθανθούν οι περισσότεροι την απότομη αλλαγή του καιρού, καθώς εκτός από την πτώση της θερμοκρασίας, οι αστραπές και οι κεραυνοί που έπεφταν ακατάπαυστα δημιούργησαν ένα καθαρά φθινοπωρινό σκηνικό.

Ο άστατος καιρός επηρέασε και σήμερα τον Βόλο και τη Μαγνησία, ειδικά τις πρωινές ώρες. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Σύμφωνα με το meteo.gr σήμερα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 4 και από το απόγευμα βαθμιαία 5 με 6 Μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε πάντως ότι οι σημερινές βροχές δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, για αυτό και συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου, καθώς επίσης οι λουόμενοι να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης και οι ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι να ενημερώσουν τα μέλη τους.

Μeteo.gr: Τι να μην κάνετε μπάνιο εν ώρα καταιγίδας…

Μία φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media χθες το μεσημέρι και απεικόνιζε μία λουόμενη στην παραλία της Μιτζέλας (Αμαλιάπολη) να κάνει μπάνιο κρατώντας ομπρέλα την ώρα που οι κεραυνοί έσκιζαν τον ουρανό κινητοποίησε το meteo.gr., που υποχρεώθηκε να αναρτήσει συστάσεις προς τους λουόμενους που τιτλοφορούνται ως εξής: «Τι να μην κάνετε ποτέ στη ζωή σας εν ώρα καταιγίδας».

«Εφόσον δεν γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα για τις καταιγίδες οι οποίες είναι δυνητικά θανατηφόρες και είναι το πιο θανατηφόρο καιρικό φαινόμενο μετά την πλημμύρα, θα κάνουμε ένα ιδιαίτερο θέμα στο Meteo. Απαγορεύεται να κρατάτε ομπρέλα την ώρα της καταιγίδας στη ξηρά και στη θάλασσα. Η μόνη προφύλαξη που μπορείτε να έχετε είναι σε εσωτερικό χώρο, μακριά από μεταλλικές και ηλεκτρονικές συσκευές» καταλήγει το meteo.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου