ΤΟΠΙΚΑ

Εργο πνοής στην Αργαλαστή

εργο-πνοής-στην-αργαλαστή-839513

Αντικαθίσταται και αυτοματοποιείται το δίκτυο ύδρευσης με επένδυση 3 εκατ. ευρώ

Ένα έργο πνοής δρομολογεί στην Αργαλαστή ο δήμος Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για την αντικατάσταση και αυτοματοποίηση του δικτύου ύδρευσης που αναμένεται να εξασφαλίσει επαρκές και ποιοτικό νερό για το σύνολο των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Μιλτ. Παπαδημητρίου, σήμερα το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής περνά ακόμη και μέσα από χωράφια και οι ζημιές στους σωλήνες είναι καθημερινές. «Καθημερινά συνεργεία απασχολούνται για την επιδιόρθωση ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης», περιγράφει ο κ. Παπαδημητρίου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος εξαιτίας της παλαιότητας και των βλαβών χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού και ο δήμος υποβάλλεται σε έξοδα για την επιδιόρθωση των ζημιών που καταγράφονται.

Ηδη ετοιμάστηκε μελέτη προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων ευρώ για την αντικατάσταση του δικτύου, με στόχο να διασφαλιστεί επαρκές και ποιοτικό νερό στα σπίτια και της επιχειρήσεις της δημοτικής ενότητας Αργαλαστής.

Το έργο θα αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε Ξινόβρυση, Μετόχι και Καλλιθέα της δημοτικής ενότητας Αργαλαστής και στην αυτοματοποίησή του προκειμένου να ελέγχονται άμεσα βλάβες, διαρροές.

Η μελέτη του έργου εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και πρόκειται να υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την εξασφάλιση των τριών εκατ. ευρώ που απαιτούνται.

Από το σύνολο του προϋπολογισμού οι 600.000 ευρώ αφορούν στην αντικατάσταση των σωληνώσεων σε Ξινόβρυση, Μετόχι, Καλλιθέα και το υπόλοιπο ποσό 2,4 εκατ. ευρώ στον τηλεέλεγχο των δικτύων, αντλιοστασίων και δεξαμενών.

«Μέσα από το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμιστεί η ποιότητα του νερού, θα ελεγχθούν και θα αντιμετωπιστούν οι διαρροές και την ίδια ώρα θα δοθεί η δυνατότητα να γίνονται σωστές μετρήσεις καταναλώσεων. Πρόκειται για ένα έργο που θα νοικοκυρέψει και θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες ύδρευσης προς τους δημότες», δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου, υπογραμμίζοντας ότι η ένταξη του έργου στον «Φιλόδημο» είναι εξασφαλισμένη και ότι το πράσινο φως αναμένεται να ανάψει και επίσημα μέσα στο επόμενο τρίμηνο για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των εργασιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου