ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπανάκι» για το Κτηματολόγιο από τον Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου

καμπανάκι-για-το-κτηματολόγιο-από-τ-839518

Πολλές εκκρεμότητες στην υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας

«Καμπανάκι» από τον δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου σε δημότες που ακόμη και μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας στα γραφεία κτηματογράφησης δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Όπως είναι γνωστό, η προθεσμία κατάθεσης υποβολής δηλώσεων στα τρία γραφεία κτηματογράφησης που λειτουργούσαν για την περιοχή του Πηλίου, εξέπνευσε τον περασμένο Ιούλιο. Την τελευταία ημέρα, στην εκπνοή του χρόνου, έγινε το αδιαχώρητο. Προκειμένου να μην θεωρούν εκπρόθεσμοι όσοι προσήλθαν για να υποβάλλουν δηλώσεις έλαβαν βεβαιώσεις έγκαιρης προσέλευσης με την προϋπόθεση οι δηλώσεις τους να διεκπεραιώνονταν μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Το τρίμηνο όμως εκπνέει κι ακόμη υπάρχουν μεγάλες εκκρεμότητες. Σημειώνεται ότι βεβαιώσεις έγκαιρης προσέλευσης παρέλαβε το 40% περίπου των υπόχρεων που θα πρέπει άμεσα να διεκπεραιώσουν τις δηλώσεις τους. Σημειώνεται ότι όσοι δεν φροντίσουν εγκαίρως να δηλώσουν τις περιουσίες τους βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα που ξεκινούν από 50 ευρώ και μπορεί να φθάσουν και στα 1.500 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, τα ακίνητά τους θα δηλωθούν ως αγνώστου ιδιοκτήτη και θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, εφιστά την προσοχή στους ιδιοκτήτες ακινήτων: «Όσοι δεν έχετε προλάβει ακόμη, να κάνετε δήλωση για τα ακίνητα σας, που βρίσκονται στις προκαποδιστριακές Κοινότητες Αγίου Δημητρίου Πηλίου, Ανηλίου, Ζαγοράς, Κισσού, Μακρυράχης, Μουρεσίου, Ξουριχτίου, Πουρίου, Τσαγκαράδας, Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Αφετών, Βυζίτσης, Καλαμακίου, Καλών Νερών, Λαμπινούς, Μηλεών, Νεοχωρίου, Ξινόβρυσης, Πινακατών και Συκής, πρέπει να προσέλθετε άμεσα για υποβολή δήλωσης στα γραφεία κτηματογράφησης. Ακόμη προλαβαίνετε να κατοχυρώσετε την περιουσία σας. Δεν αρκεί η δήλωση των ακινήτων σας μόνο στο Ε9. Η υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο είναι υποχρεωτική από το Νόμο. Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν στο κτηματολόγιο θα περιέλθουν τελικά στο Ελληνικό Δημόσιο».

Η υποβολή της δήλωσης γίνεται είτε στα γραφεία κτηματογράφησης Ανηλίου (Γραφείο Τοπικής Κοινότητας Ανηλίου, ΤΚ 37001, τηλ- fax: 24260 31388), Μηλεών (Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο Μηλεών, ΤΚ 37010, τηλ- fax 24230 86559), Βόλου (Δημοκρατίας και Αϊδινίου 14,Νέα Ιωνία Βόλου, ΤΚ 38446, τηλ-fax: 24210 66524) από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:30 ή ηλεκτρονικά, από την ιστοσελίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, www.κtimatologio.gr, στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες e- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ(απαιτείται πιστωτική κάρτα).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου