ΤΟΠΙΚΑ

«Πράσινο φως» για το open mall από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

πράσινο-φως-για-το-open-mall-από-το-δημοτικό-728866

Η «σκυτάλη» στους εμπόρους για την προσκόμιση των αιτήσεων προκειμένου να υποβληθεί η πρόταση

«Πράσινο φως» άναψε στη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (open mall). Πλέον η «σκυτάλη» βρίσκεται στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου που θα πρέπει να προσκομίσει στον Δήμο τις αιτήσεις των εμπόρων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα, προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση με το ποσό του 1,9 εκατ. ευρώ.

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος στρατηγικού σχεδιασμού Βόλου, Θάνος Θεοδώρου, ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου τους τελευταίους έξι μήνες προκειμένου να οριστικοποιηθεί η πρόταση που θα κατατεθεί προς χρηματοδότηση. «Η επιλογή της περιοχής που χρήζει παρεμβάσεων ανήκει στον εμπορικό σύλλογο Βόλου», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνου για τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή παρέμβασης οριοθετείται από τις εξής οδούς και δημιουργεί ένα νοητό «Γ» στον χάρτη: Ελευθερίου Βενιζέλου – Γεωργίου Καρτάλη –Κοραή -Πλάτωνος– Μακρινίτσης – 2ας Νοεμβρίου – Δημητριάδος.

Μάλιστα, η αρχική πρόταση περιορίστηκε και εξαιρέθηκε το τμήμα που αφορά από Ξενοφώντος έως Πλάτωνος, Κοραή και Γαλλίας προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη συμμετοχή. Στην πρόταση που θα κατατεθεί υπάρχουν 114 επιχειρήσεις εκ των οποίων στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι 82, «πιάνεται» δηλαδή το όριο του 70% συμμετοχή.

Οι δράσεις του δήμου αφορούν σε ποσό 1,5 εκατ. ευρώ και του εμπορικού συλλόγου μπορούν να είναι ανώτατου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Ο Δήμος Βόλου εφόσον συγκεντρωθούν οι αιτήσεις των εμπόρων που απαιτούνται, υποβάλλει αίτηση και αφού χρηματοδοτηθεί θα αναθέσει στην ομάδα μελέτης που θα πάρει το 1ο βραβείο την εκπόνηση της οριστικής μελέτης των αρχιτεκτονικών σχεδίων και των τευχών δημοπράτησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου