Αλλαγή φρουράς στο Υπουργείο Απασχόλησης

Τελευταία ενημέρωση: 2007-05-01, 00:00:00
Το Υπουργείο Απασχόλησης και οι πολιτικές του ηγεσίες μέχρι σήμερα, αντιμετώπισαν με τον καλύτερο τρόπο, στο μέτρο του δυνατού, τα οξύτατα προβλήματα που κληρονομήθηκαν από το χθες, δήλωσε ο νέος υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας, κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου από τον παραιτηθέντα Υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη.
Ο Β. Μαγγίνας στην ομιλία του υπογράμμισε ότι ο διάλογος με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και όλες τις πολιτικές δυνάμεις για όλα τα θέματα θα αποτελεί βασικό του στόχο. Δεν αιφνιδιάζουμε, ακούμε, συνθέτουμε αλλά δεν ολιγωρούμε, είπε χαρακτηριστικά.
Ο νέος υπουργός Απασχόλησης διαβεβαίωσε τους συνταξιούχους ότι η κυβέρνηση εγγυάται κατηγορηματικά όλα τα ασφαλιστικά και οικονομικά δικαιώματά τους. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται «σε διαρκή μετωπική σύγκρουση με τη διαφθορά» σε όλα τα επίπεδα.
Σε κάθε περίπτωση, είπε, είμαστε αποφασισμένοι τίποτα να μην συγκαλύπτεται. Κάθε συμπεριφορά, που όχι απλά θα αντιβαίνει το νόμο, αλλά θα θίγει το δημόσιο χρήμα και τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας θα αποκαλύπτεται και θα παραδίδεται στη Δικαιοσύνη και την περιφρόνηση των πολιτών.
Ο κ. Μαγγίνας αφού ευχαρίστησε τους προκατόχους του διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί με σύνεση, μετριοπάθεια, αλλά και αποφασιστικότητα. «Θα προχωρήσω με αποφασιστικότητα αλλά και με σύνεση και προσοχή στην προώθηση αλλαγών που υπαγορεύονται από τις ανάγκες της κοινωνίας συνολικά αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά», τόνισε.
Το έργο που επιτελέστηκε στο υπουργείο, όπως και στο σύνολο της κυβέρνησης θα κριθεί συνολικά στο τέλος της τετραετίας και θα κριθεί θετικά, δήλωσε ο Σάββας Τσιτουρίδης κατά της δικής του ομιλίας παράδοσης του Υπουργείου.
Ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρθηκε στην πολιτική διατήρησης του ευρωπαϊκού κοινωνικού προτύπου και την αναμόρφωση του εργατικού δικαίου με κριτήριο πάντα τη στήριξη των εργαζομένων.
Ειδικότερα για το ασφαλιστικό έκανε λόγο για μια πολιτική με στόχο το νοικοκύρεμα ενός πολυδαίδαλου, παρωχημένου και άδικου συστήματος που κληρονομήθηκε από το παρελθόν, ώστε να ανοίξει για την επόμενη τετραετία η δυνατότητα μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, δηλαδή, όπως είπε, της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης της γενιάς μας.
Ο κ. Τσιτουρίδης έκανε λόγο για ένα σύστημα δημόσιο, κοινωνικά δίκαιο στο οποίο θα κληθούν να συμβάλλουν ιδιαιτέρως οι δυνάμενοι και οι ισχυροί αυτού του τόπου.
Ο κ. Τσιτουρίδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του και χαρακτήρισε τον κ. Μαγγίνα ως ιδιαίτερα άξιο άνθρωπο και έμπειρο πολιτικό, σημειώνοντας ότι όπου χρειαστεί θα σταθεί αυτονόητα δίπλα του.
Εμφανώς συγκινημένος ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος έκανε λόγο για ιδιαίτερα φορτισμένη ημέρα, καθώς, όπως είπε, αποχαιρετά έναν πολύ καλό φίλο, αλλά υποδέχεται, επίσης, έναν παλιό και καλό φίλο σε ένα υπουργείο κρίσιμο και σημαντικό.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=