ΤΟΠΙΚΑ

«Καλπάζει» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

καλπάζει-η-τιμή-του-πετρελαίου-θέρμ-739104

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν φέτος οι καταναλωτές, λόγω της ραγδαίας αύξησης «φωτιά» της τιμής του πετρελαίου, που αναμένεται να φτάσει το 1,20 ευρώ ανά λίτρο, επηρεάζοντας αρνητικά την κίνηση στα πρατήρια.

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στους πρατηριούχους η ραγδαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου, με την τιμή του βαρελιού να αγγίζει τα 86 δολάρια, ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής η 15η Οκτωβρίου, ημερομηνία έναρξης της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης.

Η διεθνής άνοδος των τιμών διεθνώς προκαλεί ανησυχία και αναταραχές στους επαγγελματίες, αλλά και τους καταναλωτές. Οι επαγγελματίες εκφράζουν φόβους ότι αν τελικά ισχύσουν οι τιμές ρεκόρ του 2012, θα «παγώσουν» οι πωλήσεις και ταυτόχρονα θα τεθεί σε κίνδυνο το μέλλον του κλάδου, που είναι, ούτως ή άλλως, αβέβαιο.

«Επειδή δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις διεθνείς εξελίξεις, πρέπει να κοιτάξουμε τα του οίκου μας και να μειώσει η κυβέρνηση τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, τουλάχιστον στα καύσιμα και ιδιαίτερα στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να συγκρατηθεί και η ελληνική οικονομία» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Βενζινοπωλών.

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι ψίθυροι που κάνουν λόγο για αυξήσεις «φωτιά» φέτος στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα ακολουθήσει καθοδική τροχιά η κατανάλωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Το αίτημα για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που έχει υποβληθεί από την πανελλήνια ομοσπονδία προς την κυβέρνηση παραμένει, με την πρόεδρο των βενζινοπωλών της Μαγνησίας να υπογραμμίζει ότι πρέπει να εισακουστεί το αίτημα των επαγγελματιών, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για αύξηση των τιμών, οι καταναλωτές δεν θα προμηθευτούν φέτος πετρέλαιο θέρμανσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου