ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη φυτεία με χασίς στο Πήλιο

μεγάλη-φυτεία-με-χασίς-στο-πήλιο-767455

Καλλιεργούσαν παράνομα χασίς στο Πήλιο και στη συνέχεια το διακινούσαν σε Λάρισα και Βόλο. Ποσότητα κάνναβης 4.070 γραμμαρίων και 32 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης ανάπτυξης τριών μέτρων κατέσχεσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας σε μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε προχθές στους δύο γειτονικούς Νομούς με τη συνδρομή και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Όλα ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες που υπήρχαν ότι δυο κάτοικοι Λαρισαίοι, φίλοι, ηλικίας 45 και 72 ετών διακινούσαν ακατέργαστη κάνναβη. Έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν προχθές «ντου» στις οικίες των δυο δραστών στη Λάρισα.

Στις «εφόδους οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν επτά συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 4 κιλών και 70 γραμμαρίων, ποσότητα αποξηραμένων κλώνων και φύλλων κάνναβης, βάρους 17,4 γραμμαρίων, μικροποσότητες κάνναβης και σπόρων κάνναβης, ένα διαδερμικό έμπλαστρο, χωρίς ιατρική συνταγή και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε οικία του 45χρονου στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, στο Πήλιο, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μικροποσότητες κάνναβης, ναρκωτικών δισκίων, μείγματος κάνναβης – καπνού και σπόρων κάνναβης, έναν τρίφτη κάνναβης και δύο πτυσσόμενοι σουγιάδες.

Όμως οι έρευνες δεν σταμάτησαν εκεί. Σε αγροτική περιοχή πλησίον της προαναφερόμενης οικίας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε πυκνή βλάστηση, οι αστυνομικοί βρήκαν και τη φυτεία.

Συνολικά εντόπισαν και κατέσχεσαν 32 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα, ποσότητα αποξηραμένων κλώνων και φύλλων κάνναβης, βάρους 1.530 γραμμαρίων, καθώς και καλλιεργητικό και αρδευτικό εξοπλισμό ως μέσα για τη καλλιέργεια κάνναβης.

Οι δράστες κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας. Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες υποθέσεις.

Με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας για την άσκηση ποινικών διώξεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου