ΤΟΠΙΚΑ

Selfie του Μητροπολίτη με τους «Ρομαλέους»

selfie-του-μητροπολίτη-με-τους-ρομαλέους-745078

Χαμόγελα αισιοδοξίας στην έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτύπωσε το κινητό του Δημητριάδος Ιγνάτιου

Με ένα ζεστό ενσταντανέ, γεμάτο χαμόγελα αισιοδοξίας και προσδοκίες για μια δημιουργική σχολική χρονιά, μέσα από τη selfie που τράβηξε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνάντηση του κ. Ιγνάτιου με την ομάδα των Ρομαλέων.

Πρόκειται τους μαθητές Ρομά από το Αλιβέρι, οι οποίοι φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Χθες, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ομάδας στον χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιγνατίου στην Ανακασιά.

Στις ενθαρρυντικές διαπιστώσεις, η αύξηση του αριθμού των Ρομά που πηγαίνουν σχολείο. Φέτος, 21 νέοι μαθητές έχουν εγγραφεί στην Α’ Γυμνασίου, ανάμεσά τους 11 κορίτσια.

Οι μαθητές και τα στελέχη του Κέντρου Ρομά Αλιβερίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, υποδέχτηκαν τον Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο Μητροπολίτης προέτρεψε τα παιδιά να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου τους χωρίς απουσίες και διαβεβαίωσε ότι θα είναι κοντά τους, παρακολουθώντας την πρόοδό τους. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του, να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους για το μέλλον τους, αλλά και να θέσουν τους στόχους της ομάδας για τη νέα χρονιά.

Οι Ρομαλέοι θα υποστηριχθούν και αυτή τη χρονιά με την παροχή πρωινού, γραφικής ύλης για το σχολείο, ενισχυτικής διδασκαλίας καθώς και με την δυνατότητα μαθημάτων και δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου και συμμετοχής σε εκδηλώσεις και δρώμενα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου