ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση σχολικών από τη Μητρόπολη

συγκέντρωση-σχολικών-από-τη-μητρόπολ-745112

Σημαντική κοινωνική παρέμβαση, για μια ακόμη χρονιά από την τοπική Εκκλησία, που αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης σχολικών ειδών, για τα παιδιά απόρων οικογενειών, με σκοπό κανένα απ’ αυτά να μην στερηθεί τα απαραίτητα για την σχολική φοίτηση.

Στο μεταξύ, αυξάνονται τα αιτήματα που καταγράφονται, με δεκάδες γονείς να αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα αναγκαία για τα παιδιά τους, ένα τετράδιο, μολύβια, μια κασετίνα ή μια τσάντα σχολική.

Στο πλαίσιο αυτό η Μητρόπολη Δημητριάδος καλεί όσους το επιθυμούν, να προσφέρουν σχολικά είδη, όπως τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, γόμες πλαστελίνες κ.λπ. στις κατά τόπους ενορίες ή στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή).

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, θα ταξινομηθούν και θα διανεμηθούν, στα παιδιά απόρων οικογενειών, μέσω του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογένειας.

Τα αιτήματα για προσφορά βοήθειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες οικογένειες σε όλη την Μαγνησία, έχουν συνεχή ροή και διατυπώνονται από ανθρώπους κάθε ηλικίας, που προσέρχονται καθημερινά στο Πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων που διατυπώνονται, αφορούν την αδυναμία κάλυψης των λογαριασμών του ρεύματος, του νερού και του ενοικίου, με τα αιτήματα για θέματα υγείας να έπονται. Σε κάθε περίπτωση καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την τοπική Εκκλησία, προκειμένου να δοθεί χέρι βοήθειας στους αιτούντες.

Αιτήματα από φοιτητές

Στο μεταξύ, διατυπώνονται αρκετά αιτήματα από φοιτητές, οι οποίοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και ζητούν την συνδρομή της Εκκλησίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρηματικό βοήθημα, που θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν τα αναγκαία για τις σπουδές τους.

Μέχρι στιγμής τα βοηθήματα δίνονται σε 50 περίπου άπορους φοιτητές από τον Βόλο, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, καθώς προστίθενται και νέα στα ήδη υπάρχοντα. Πολλοί φοιτητές αναζητούν επίσης στέγη ή οικοτροφεία στις πόλεις όπου βρίσκεται το Πανεπιστήμιο που φοιτούν, καθώς οι γονείς τους αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των εξόδων τους και γι’ αυτό τον λόγο στρέφονται στην τοπική Εκκλησία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου