ΤΟΠΙΚΑ

«Η κληρονομιά μας –καλύτερη ναυτιλία για ένα καλύτερο μέλλον»

η-κληρονομιά-μας-καλύτερη-ναυτιλία-745085

Μήνυμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

Τιμάται σήμερα 27 Σεπτεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, όπως έχει αποφασιστεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Το μήνυμα του φετινού εορτασμού, σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου είναι «Η κληρονομιά μας – καλύτερη ναυτιλία για ένα καλύτερο μέλλον».

Οπως αναφέρει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, σκοπός του εορτασμού είναι να εστιάσει την προσοχή στη σημασία της Ναυτιλίας, την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Παραπέμποντας δε στο μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Kitack Lim, επισημαίνει: Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας παρέχει την ευκαιρία να αναδειχθεί και να προβληθεί ο τρόπος με τον οποίο ο ΙΜΟ( Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός) εξελίχθηκε και προσαρμόστηκε, ενώ ταυτόχρονα παρέμεινε συνεπής στη γενική του αποστολή – να προάγει μια ασφαλή, φιλική προς το περιβάλλον, αποδοτική και βιώσιμη ναυτιλία.

Από την ίδρυσή του, ο ΙΜΟ εργάζεται για να εξασφαλίσει ότι οι άνθρωποι παγκοσμίως θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τη ναυτιλία, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς επίσης στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες σχετικά με τα επίπεδα ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος, κοινωνικής ευθύνης κλπ.

Με τη ναυτιλία να μεταφέρει πάνω από το 80% του παγκόσμιου εμπορίου σε επιβάτες και εμπορεύματα ανά τον κόσμο, είναι σαφές ότι η δράση του ΙΜΟ έχει επιπτώσεις και πέραν του πεδίου των πλοίων. Η κληρονομιά του ΙΜΟ επί 70 χρόνια, είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω βελτίωση των όρων λειτουργίας της ναυτιλίας. Η πρόκλησή μας για τα επόμενα χρόνια παραμένει στη διατήρηση της συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό να βελτιωθεί η ναυτιλία – στοχεύοντας σ’ ένα καλύτερο μέλλον» καταλήγει το μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου