ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για τις καταστροφές καλλιεργειών από βοσκή βοοειδών στη Ζαγορά

προκαταρκτική-για-τις-καταστροφές-κα-763029

Προκαταρκτική εξέταση διάταξε η Εισαγγελία Βόλου με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη κατά ιδιοκτητών βοοειδών για ανεξέλεγκτες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου πρόκειται να αναθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου τη λήψη καταθέσεων προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρξε διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσάφτης μεταξύ άλλων ανέφερε στην αναφορά του: «Αδέσποτα ζώα βοοειδή μεγάλου όγκου και σε αριθμό που δεν είναι ευχερές να διαπιστωθεί, πάντως πολυάριθμα, τα οποία έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες, ιδίως στα κτήματα που καλλιεργούνται πατάτες και στα κτήματα που καλλιεργούνται μηλιές. Οι εν λόγω καλλιέργειες αποτελούν το μοναδικό βιοποριστικό μέσο των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Επίσης, τα ίδια ζώα, κυκλοφορούν κατά την νύχτα και ήμερα στον εθνικό δρόμο Ζαγοράς – Βόλου, με αποτέλεσμα να απειλείται η πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων με ολέθριες συνέπειες στους χρήστες της οδού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου