ΤΟΠΙΚΑ

Ωθηση στην κτηματαγορά της Μαγνησίας δίνουν οι Ισραηλινοί

ωθηση-στην-κτηματαγορά-της-μαγνησίας-768853

Γνώρισαν την περιοχή μας, τη λάτρεψαν, αγόρασαν εξοχική κατοικία και τώρα προχωρούν και σε επενδύσεις. Ώθηση στην κτηματαγορά του Βόλου δίνουν οι Ισραηλινοί τουρίστες, οι αφίξεις των οποίων έχουν θεαματική άνοδο στη Μαγνησία μετά την απευθείας πτήση τσάρτερ που καθιερώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος από το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Οι Ισραηλινοί δείχνουν να αγαπούν πολύ τον Βόλο και το Πήλιο και τώρα προχωρούν και σε επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και της φοιτητικής στέγης. Η υπεύθυνη μεσιτικού γραφείου Ρία Σκούρτη Σταυροπούλου λέει ότι ενδιαφέρονται για επενδυτικού τύπου αγορές.

«Αναζητούν μικρά διαμερίσματα που θα νοικιάζουν με σκοπό την καλή απόδοση των ακινήτων. Εστιάζουν σε οτιδήποτε μπορεί να έχει μία καλή απόδοση», ανάφερε χαρακτηριστικά η ίδια και τόνισε ότι: «Οι Ισραηλινοί έρχονται στον Βόλο για να αγοράσουν και φέρνουν και τους συγγενείς τους και τους φίλους τους για να πράξουν το ίδιο».

Ενδιαφέρον για αγορές ακινήτων υπήρχε και παλαιότερα από την ισραηλινή αγορά. Αφορούσε όμως σε εξοχική κατοικία, κυρίως στο Ανατολικό Πήλιο και τη Ζαγορά και όχι σε ακίνητα με σκοπό τις επενδύσεις.

Η υπεύθυνη μεσιτικού γραφείου επισημαίνει παράλληλα ότι οι Ισραηλινοί δεν αποσκοπούν να κάνουν χρήση του προγράμματος «Χρυσή Βίζα». «Αγοράζουν μικρά ακίνητα, γκαρσονιέρες και δυαράκια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ισραηλινοί επισκέπτονται εδώ και πολλά χρόνια τον Βόλο και τη Μαγνησία. Έρχονται στα τουριστικά θέρετρα του Νομού όχι μόνο μέσω του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, αλλά και των αεροδρομίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μόνο μέσω του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου κάθε εβδομάδα επισκέπτονται την πόλη 150 τουρίστες και φέτος οι πτήσεις θα συνεχιστούν και μετά τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου.

Το σημαντικότερο όμως, απ’ όλα για τον κόσμο του τουρισμού δεν είναι τόσο η θεαματική άνοδος των αφίξεων, αλλά η προβολή που γίνεται για τη Μαγνησία. Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Λεβέντης, ανέφερε ότι «γίνεται πολύ μεγάλη προβολή τόσο μέσω του tour operator όσο και μέσω των ιδίων των τουριστών. Γράφουν εξόχως θετικά σχόλια στο διαδίκτυο για τον προορισμό. Δείχνουν πραγματικά θαυμασμό».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι: «Συστήσουν τον Βόλο και το Πήλιο στα ξαδέρφια τους, στους θείους τους, στους φίλους τους».

Οι Ισραηλινοί αποτελούν μία σταθερή αγορά για τη Μαγνησία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αποτελούν πλέον μόνιμους επισκέπτες του Πηλίου, όπως είναι και οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου