ΤΟΠΙΚΑ

Επί τάπητος σήμερα ΑΓΕΤ και ΧΥΤΑ Βόλου

επί-τάπητος-σήμερα-αγετ-και-χυτα-βόλου-66947

Το θέμα της λειτουργίας της ΑΓΕΤ στον Βόλο, και πιο συγκεκριμένα της καύσης απορριμμάτων από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία, όπως επίσης και η σχεδιαζόμενη δημιουργία μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου, αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, με ειδικούς επιστήμονες του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ειδικοί επιστήμονες, παρουσία του βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη, Ιωνα Σαγιά, θα λάβουν μέρος σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που ξεκίνησαν από τις 9:15 σήμερα το πρωί στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα που πρόκειται να κυριαρχήσει είναι αυτό της ΑΓΕΤ, για το οποίο ο Συνήγορος του Πολίτη έχει «ανοιχτό φάκελο» εδώ και χρόνια. Το θέμα έρχεται προς συζήτηση και διερεύνηση μετά από αναφορές πολιτών. Αναφορές πολιτών έχουν γίνει και για τη μονάδα παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ Βόλου, που επίσης θα εξετάσει το κλιμάκιο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Το κλιμάκιο των ειδικών επιστημόνων αναμένεται επίσης να διερευνήσει μια σειρά ακόμη αναφορών από πολίτες στην Ανεξάρτητη Αρχή, που έχουν σχέση με το Δασαρχείο, το Πανεπιστήμιο αλλά και τις φυλακές ανηλίκων. Για το τελευταίο μάλιστα, το παρών στον Βόλο θα δώσει η νέα Συνήγορος του Παιδιού, Θεώνη Κουφονικολάκου.

Οι συνεδρίες εντάσσονται στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του Συνηγόρου του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη, σήμερα στην Καρδίτσα και αύριο στη Λάρισα. Η επίσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραµµα ελέγχων και αυτοψιών της Ανεξάρτητης Αρχής σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου