ΤΟΠΙΚΑ

Ακυρώσεις κρατήσεων λόγω ζημιών στο Πήλιο

ακυρώσεις-κρατήσεων-λόγω-ζημιών-στο-π-94548

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι ακυρώσεις που σημειώνονται στις προκρατήσεις του Πάσχα, οι οποίες αγγίζουν το 30%, με τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στο Πήλιο να εκπέμπουν SOS στην πολιτεία, ζητώντας να κλείσουν το συντομότερο δυνατό οι πληγές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εντονα προβληματισμένοι είναι οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Πήλιο, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργο Ζαφείρη, να κάνει λόγο για «πάγωμα» στο τουριστικό ενδιαφέρον ενόψει Πάσχα, προς μεγάλη απογοήτευση των επαγγελματιών του κλάδου.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των ξενοδόχων εξέφρασε φόβους ότι θα αποτελέσει τροχοπέδη για τον τουρισμό και την επερχόμενη κίνηση γενικότερα, η ενδεχόμενη καθυστέρηση της διαδικασίας αποκατάστασης των ζημιών στο Πήλιο. «Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά φοβόμαστε ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «νεκρό τοπίο» την κίνηση του Πάσχα, ενώ υπογραμμίζει ότι το ενδιαφέρον των εν δυνάμει επισκεπτών «πάγωσε» μόλις έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο τα σοβαρά προβλήματα που σημειώθηκαν στο Πήλιο μετά την «επέλαση» των ακραίων καιρικών φαινομένων. Κοινό αίτημα των ξενοδόχων, όπως διατυπώνεται δια στόματος του προέδρου, είναι «να αποκατασταθούν αμέσως οι ζημιές, να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους για διάστημα τεσσάρων περίπου μηνών οι επαγγελματίες του Πηλίου, προκειμένου να ορθοποδήσουν, και παράλληλα να προβληθεί το Πήλιο με τη συνδρομή της υπουργού Τουρισμού, Ελενας Κουντουρά, προκειμένου να εξομαλυνθεί η εικόνα».

Με ανάλογες σκέψεις αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί οι επαγγελματίες του Πηλίου, εκφράζοντας από κοινού την ανησυχία τους σχετικά με τον χρόνο αποκατάστασης των υποδομών. Σε ανάλογο πλαίσιο κινούνται οι θέσεις του Κώστα Λεβέντη, μέλους της διοικούσας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, ο οποίος επισημαίνει, από την πλευρά του ότι «οι καταστροφές, λόγω ακραίων φυσικών φαινομένων, λειτουργούν με άμεσες και προβλεπόμενες, από τον νόμο, διαδικασίες». Ο ίδιος εκφράζει την ανησυχία του, τονίζοντας ότι «πενήντα μέρες μετά, δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές που προκλήθηκαν στον Αη Γιάννη, μετά τα ακραία φαινόμενα της 14ης Ιανουαρίου», ενώ προσθέτει ότι η πολιτεία έπρεπε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα τις προβλεπόμενες διαδικασίες, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή που κοινοποίησε ο ίδιος στους αρμόδιους φορείς, ζητά την παρέμβαση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, υπογραμμίζοντας σε όλους τους τόνους ότι «πρέπει να κινηθούν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες αποκατάστασης, για να προλάβουμε τη σεζόν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου