ΤΟΠΙΚΑ

Καταγράφονται οι ζημιές στο Αν. Πήλιο από συνεργεία μηχανιών του Υπ. Υποδομών

καταγράφονται-οι-ζημιές-στο-αν-πήλιο-α-94914

Εξι συνεργεία αποτελούμενα από δώδεκα μηχανικούς του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών συνέχισαν χθες τις εργασίες καταγραφής των ζημιών και προγραμματισμό αποκατάστασής τους στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου. Οι περιοχές που επισκέφτηκαν είναι Τσαγκαράδα, Μούρεσι και Πουρί.

Σήμερα οι αυτοψίες συνεχίζονται στις περιοχές, Πουρίου, Μουρεσίου και ξεκινούν σε Κισσό και Μακρυράχη.

Ειδικά στη Μακρυράχη, το έργο των συνεργείων θα επικεντρωθεί στις ζημιές που παρουσιάστηκαν σε μια κατοικία και την περαιτέρω προστασία των γειτονικών κατοικιών από μελλοντικές κατολισθήσεις. Επειδή υπάρχουν σε πολλά σημεία αναβλύζοντα ύδατα, η αντιμετώπιση του προβλήματος καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη από τεχνικής άποψης και για το λόγο αυτό θα υπάρξει υποστήριξη και από το ΙΓΜΕ

Οι χρηματοδότηση που διατίθεται από το ΥΠΟΜΕΔΙ για την περιοχή, θα διατεθούν κατά προτεραιότητα στην αποκατάσταση των ζημιών στη Μακρυράχη, αλλά και όπου υπάρχει διαπιστωμένη ή πιθανή ζημιά σε κατοικίες, αφού τα καταστροφικά φαινόμενα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Για αύριο Τετάρτη έχει προγραμματισθεί επίσκεψη κλιμακίου του ΙΓΜΕ, με τη συμμετοχή του Καθηγητή κ. Λέκκα, ο οποίος είχε εκπονήσει και υποβάλλει από το 2003 εμπεριστατωμένη γεωτεχνική μελέτη έκτασης 400 περίπου σελίδων για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής του Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου