ΤΟΠΙΚΑ

Εννέα περιστατικά ιλαράς στο Νοσοκομείο Βόλου

εννέα-περιστατικά-ιλαράς-στο-νοσοκομ-108229

«Αυτή την περίοδο δεν είναι κανένας στο απυρόβλητο. Φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με την ιλαρά που καλπάζει στη χώρα μας. Θα πρέπει να θωρακιστούν όλοι. Και κυρίως τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί», επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσιάμης, σε δηλώσεις του σήμερα στο περιθώριο ενημερωτικής συνάντησης διευθυντών των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η ιλαρά βρίσκεται σε έξαρση σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα με 250 καταγεγραμμένα κρούσματα εκ των οποίων τρία θανατηφόρα.

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή της Μαγνησίας σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η διευθύντρια υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Χρυσούλα Κολημήτρα τα κρούσματα ιλαράς είναι εννέα.

“Εχουν καταγραφτεί 9 περιστατικά ιλαράς. Τα επτά αφορούν σε παιδιά Ρομά και δύο σε ενήλικες. Ο ένας ήταν άτομο που είχε συγγενή νοσηλευόμενο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και τον επισκεπτόταν κι ο άλλος άτομο που ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κολημήτρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κων. Ματσιόλης επεσήμανε πως «ο εμβολιασμός είναι το μόνο εργαλείο για την προάσπιση της υγείας μας και της δημόσιας υγείας και μέσω της εκπαιδευτικής κοινότητας θα περάσουν σε όλες τις οικογένειες της Μαγνησίας τα απαραίτητα μηνύματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου