Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ

Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-22, 19:54:24
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, για την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ, αναφέρει τα εξής:

"Στις 23 Φεβρουαρίου του 1943, 75 χρόνια πριν ιδρύθηκε η ΕΠΟΝ, η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων που έγραψε ιστορία στον αγώνα  ενάντια στο φασισμό – ναζισμό.

Η ΕΠΟΝ κατόρθωσε στα χρόνια της Κατοχής να κινητοποιήσει στις τάξεις της χιλιάδες νέους και νέες που αγωνίστηκαν για εθνική απελευθέρωση, κοινωνική δικαιοσύνη, παγκόσμια ειρήνη και υπήρξε από τους κύριους τροφοδότες  του ΕΛΑΣ.

Σήμερα, που οι θιασώτες του φασισμού και του ολοκληρωτισμού κάνουν απειλητικά  την εμφάνισή τους σε όλη την Ευρώπη, οι αξίες της ΕΠΟΝ παραμένουν  επίκαιρες και αναλλοίωτες.

Η ΕΠΟΝ αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά που η παρατεταμένη κρίση έχει πλήξει περισσότερο από όλους με την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την μετανάστευση, ώστε να πρωτοστατήσει στην διαρκή προσπάθεια για ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας και τη στροφή σε μια δίκαιη ανάπτυξη".

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=