ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας

ανοιξε-ο-δρόμος-για-τη-δημιουργία-του-ξ-158756

Μετά από συνεχή επικοινωνία και αλλεπάλληλες συναντήσεις του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, ολοκληρώθηκε η έκδοση των σχετικών αποφάσεων των αρμόδιων Υπουργών Υγείας και Πολιτισμού για την ανταλλαγή των δύο κτιρίων μεταξύ του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να ξεκινήσει η ανακαίνιση του κτιρίου το οποίο θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία και λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας των «Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου».

Η δημιουργία του ξενώνα φιλοξενίας, όπου οι συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου και έρχονται από απομακρυσμένες, ορεινές ή νησιωτικές περιοχές θα μπορούν να φιλοξενούνται, αποτελούσε επιδίωξη του Σωματείου «Φίλοι του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου», επί σειρά ετών.

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία του Ξενώνα έγινε τον Μάρτιο του 2017, οπότε και ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη «Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, τα Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων και Πολύπλοκων Νοσημάτων και άλλες διατάξεις». Στο άρθρο 44 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου, προβλεπόταν η δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης ακινήτων ιδιοκτησίας του Υπουργείου Υγείας σε Δημόσιες Υπηρεσίες, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου της εποπτείας του εν λόγω Υπουργείου. Έτσι, κατέστη νομοθετικά εφικτή η επιδιωκόμενη ανταλλαγή των δύο κτιρίων μεταξύ του Νοσοκομείου Βόλου και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων.

Στη συνέχεια και μετά από διαρκή επικοινωνία του Βουλευτή με τους αρμόδιους Υπουργούς και τη Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, υπεγράφησαν οι απαραίτητες αποφάσεις οι οποίες εξειδικεύουν την διαδικασία και τους όρους της ανταλλαγής των κτιρίων μεταξύ των δύο φορέων.

“Με την ολοκλήρωση έκδοσης των σχετικών Αποφάσεων καθίσταται πλέον εφικτή η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του Σωματείου «Φίλοι του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου». Η λειτουργία του ξενώνα θα λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των ασθενών και των συγγενών τους”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Βουλευτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου