ΤΟΠΙΚΑ

Να μας δείξουν όλες τις συμφωνίες

να-μας-δείξουν-όλες-τις-συμφωνίες-851206

Πιστοί στη «γραμμή» που εξ αρχής χάραξαν για το θέμα της κυβερνητικής ευθύνης στο θέμα των ομολόγων παραμένουν οι δύο άμεσα εμπλεκόμενοι υπουργοί, Αλογοσκούφης και Τσιτουρίδης. Ο πρώτος με το «δεν φοβάται η κυβέρνηση» και τις αναφορές του σε «ανίδεους διοικητές» μεταθέτει σαφώς τις όποιες ευθύνες στο μακράν της κυβέρνησης επίπεδο. Ο δεύτερος, τρελαίνει τους πάντες υποστηρίζοντας ότι τα Ταμεία τελικώς ωφελήθηκαν και ότι, εν πάση περιπτώσει, δεν μπορούν τα υπουργεία να ευθύνονται για επιλογές διοικητών Ταμείων.
Η αποκάλυψη όμως εγγράφου συμφωνίας για αγορά ομολόγων από ένα τουλάχιστον Ταμείο με την υπογραφή του ιδίου του κ. Τσιτουρίδη, όχι μόνο ανατρέπει τους παραπάνω ισχυρισμούς, αλλά δημιουργεί νέα δεδομένα στο πεδίο των πολιτικών (τουλάχιστον) ευθυνών. Αρχίζει να πιστοποιείται ότι το παιχνίδι στήθηκε ίσως όχι μόνο με τη σύμφωνη γνώμη αλλά πιθανώς και με την παρότρυνση των υπουργείων Οικονομίας και Απασχόλησης.
Ο μόνος τρόπος για να στηρίξουν πλέον τα λεγόμενά τους οι δύο υπουργοί είναι να δώσουν στη δημοσιότητα όλες τις συμφωνίες όλων των ασφαλιστικών Ταμείων για την αγορά των αμαρτωλών ομολόγων. Να διαπιστώσει η κοινή γνώμη αν οι υπουργοί είναι αθώες περιστερές, άμεσα υπεύθυνοι ή απλώς «προδομένοι» από τις επιλογές άλλων. Αν δεν φοβούνται, ας το τολμήσουν…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου