ΤΟΠΙΚΑ

Κρούσματα πορτοφολάδων στις λαϊκές αγορές του Βόλου

κρούσματα-πορτοφολάδων-στις-λαϊκές-α-851206

Το άνοιγμα των συνόρων από τις αρχές του έτους για Βούλγαρους και Ρουμάνους πολίτες, ως ισότιμα μέλη των χωρών τους στην Ευρωπαϊκή Ενώση επέφερε ακόμη ένα σημαντικό «πονοκέφαλο» στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Ο λόγος για τους «επαγγελματίες» πορτοφολάδες, που χτυπούν σε μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός πολιτών.
Μόλις χθες υπήρξαν καταγγελίες για έξι κλοπές πορτοφολιών στην λαϊκή αγορά της οδού Στρατηγού Μακρυγιάννη, αλλά και σε κεντρικό πολυκατάστημα του Βόλου. Ηδη από πλευράς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, που σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας. Μέχρι χθες αργά το βράδυ, είχαν γίνει προσαγωγές αρκετών γυναικών που εξετάζονταν μετά τις καταγγελίες γυναικών – θυμάτων από το Βόλο.
Όπως επισημαίνουν οι αξιωματικοί της υπηρεσίας, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός από κόσμο, καθώς δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους πορτοφολάδες για δράση.
Ειδικότερα οι γυναίκες θα πρέπει να προφυλάγουν τις τσάντες τους, να προσέχουν να είναι κλειστό το φερμουάρ ή το κουμπί ασφαλείας, ενώ να τοποθετούν το πορτοφόλι τους χαμηλά.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι πορτοφολάδες από την Βουλγαρία χαρακτηρίζονται για την ταχύτητα τους, αλλά και την μεθοδολογία που χρησιμοποιούν κατά το άνοιγμα μιας γυναικείας τσάντας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου