ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη δύο Βολιωτών για κακοποίηση ζώων

καταδίκη-δύο-βολιωτών-για-κακοποίηση-214311

Κυνήγησαν αγελάδες με πέτρες προκειμένου να τις απομακρύνουν από το χωράφι τους. Ποινές φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών και εννέα μηνών επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε δύο Βολιώτες για κακοποίηση ζώων από κοινού και για πρόκληση φθορών ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο καταδίκασε έναν 50χρονο κτηνοτρόφο και έναν 37χρονο Αλβανό. Το Τριμελές επέβαλε πιο μεγάλη ποινή στον 50χρονο κτηνοτρόφο απ’ ό,τι στον 37χρονο Αλβανό, καθώς αναγνώρισε το ελαφρυντικό στον αλλοδαπό, ότι επί της ουσίας εκτελούσε εντολές ως εργαζόμενος του κτηνοτρόφου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι στις 6 Μαρτίου του 2016 κακοποίησαν τα ζώα.

Ο ένας εκ των παθόντων που εξετάστηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας περιέγραψε το σκηνικό που είδε όταν, επιστρέφοντας στο χωράφι του είδε τα ζώα του να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Κάποια από αυτά, όπως είπε, και συγκεκριμένα τα εφτά από τα πενήντα, τραυματίστηκαν.

Να επισημανθεί ότι για δεύτερο παρόμοιο επεισόδιο που συνέβη στις 20 Μαρτίου του 2014, οι κατηγορούμενοι απαλλάχτηκαν των κατηγοριών, καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία οι καταγγελίες δεν αποδείχτηκε ότι συνέβησαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου