ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήθηκαν μετά από 40 χρόνια

συναντήθηκαν-μετά-από-40-χρόνια-292268

Οι απόφοιτοι του 1977 από το 2ο Λύκειο Αρρένων Βόλου βρέθηκαν ξανά στο σχολείο τους

Συνάντηση των αποφοίτων του 1977 από το 2ο Λύκειο Αρρένων Βόλου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στις 23 Σεπτέμβρη 2017, μετά από 40 ολόκληρα χρόνια. Μετά από μακροχρόνια προετοιμασία, αναζήτηση ονομάτων, τηλεφώνων, e-mails, προσπάθεια εύρεσης ημερομηνίας αποδεκτής από την πλειοψηφία των αποφοίτων, ανταλλαγή συναισθημάτων και φωτογραφιών, καταφέραμε και συναντηθήκαμε!

Το απόγευμα του Σαββάτου άνοιξαν οι πόρτες του 2ου Λυκείου Βόλου με την άδεια του Διευθυντή του κ. Σπανού Σεραφείμ και από τις 19.00 η ώρα άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτοι «συμμαθητές». Εναγκαλισμοί, φιλιά, θερμές χειραψίες αλλά και αμηχανία όταν δεν θυμόμασταν καλά κάποιον συμμαθητή από άλλο τμήμα. Βόλτες στην αυλή του Σχολείου, πηγαδάκια παντού, αναμνήσεις από τις αναρτημένες φωτογραφίες στο Γραφείο, συγκίνηση και ευφορία. Σε τραπέζι των γραφείων, το Λεύκωμα του 2ου Λυκείου Βόλου που προμηθεύτηκαν πολλοί από τους συμμετέχοντες.

Μεγάλη έκπληξη και χαρά επικράτησε με την εμφάνιση των αγαπημένων καθηγητών που μας τίμησαν με την παρουσία τους: Πατρίκος Ιωάννης, Φιλόλογος, Ξενάκης Χρήστος, Φιλόλογος, Μουτσιάρας Κωνσταντίνος, Μαθηματικός, Κατέρης Βασίλης, Μαθηματικός, Σαρδέλης Κωνσταντίνος, Φυσικός και η Παπανικολάου Ντόρα, Καθηγήτρια Γαλλικών, έδωσαν το «παρών».

Το κουδούνι χτύπησε, οι «συμμαθητές» μπήκαν στις αίθουσες και ο κ. Μουτσιάρας, αφού μας μέτρησε και έβαλε τις απουσίες άρχισε το μάθημα. Η συμπεριφορά των «συμμαθητών» απαράδεκτη. Ακόμα και 40 χρόνια μετά δεν έλειψαν οι ψίθυροι, οι απροσεξίες και τα χαμόγελα. Χαμογελαστός όμως και ο κ. Μουτσιάρας τα παρέβλεψε όλα και το μάθημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το κουδούνι ξαναχτυπά για το σχόλασμα.

Από τη επιτυχημένη συνάντηση παλιών αποφοίτων του 2ου Αρρένων

Όλοι μαζί, «μαθητές» και καθηγητές μεταβαίνουμε σε παραλιακό κέντρο του Αναύρου για να συνεχίσουμε τη συνάντηση με μεζέδες και κρασάκι. Στα τραπέζια υπάρχει έντονη κινητικότητα. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με όσους περισσότερους συμμαθητές γίνεται, να επικοινωνήσουμε και με τους καθηγητές μας. Οι θέσεις αλλάζουν συνεχώς και οι αναμνήσεις αναδύονται όλο και περισσότερο. Ο κ. Ξενάκης μας συγκινεί με τα λόγια του. Οι «άτακτοι μαθητές» όλο και ρίχνουν τις σπόντες τους: καμιά αλήθεια πέστε μας κ. καθηγητά! Ποιοι ήταν οι ταραξίες; Ποιο τμήμα ήταν το πιο ζωηρό; Ως απάντηση στα ερωτήματα αυτά το χαμόγελο των καθηγητών μας.

Από τη επιτυχημένη συνάντηση παλιών αποφοίτων του 2ου Αρρένων

Η συνάντηση κλείνει με το νέο ραντεβού: Σάββατο 19 Σεπτέμβρη του 2020 και οι συμμετέχοντες αρχίζουν να αποχωρούν σιγά σιγά. Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Η εβδομάδα που ακολουθεί θα τα ξεκαθαρίσει!

Ευριπίδης Κολτσιδόπουλος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου