ΤΟΠΙΚΑ

Υπερπολυτελές γιοτ στον Βόλο ~ Έριξε άγκυρα στο λιμάνι το ANKA (φωτο)

υπερπολυτελές-γιοτ-στον-βόλο-έριξε-άγ-292256

Επιφωνήματα θαυμασμού από διερχόμενους πολίτες για το χλιδάτο τιρκουάζ super yacht

Βρίσκεται στο λιμάνι του Βόλου από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και προκαλεί εντύπωση και δέος. Το 40μετρο σκάφος Anka με τα τρία καταστρώματα της εγγλέζικης Princess Yachts και το υπέροχο τιρκουάζ χρώμα του, δεν περνάει απαρατήρητο από κανένα πολίτη.

Χθες ήταν αγκυροβολημένο δίπλα από το Τελωνείο, ενώ κατά την παραμονή του στον Βόλο έχει θεαθεί σε διάφορα σημεία του λιμανιού. Η απορία όλων είναι σε ποιον ανήκει.

Το Anka είναι το 5ο σκάφος της σειράς «40M series» της εταιρείας, που ανήκει σε ένα μεγάλο μέρος της σε Γάλλους και έχει την έδρα της στο Plymouth, του Devon, στην Αγγλία. Μάλιστα, αποτέλεσε μία από τις μεγάλες ατραξιόν του φετινού «Yachts Miami Beach show».

Πρόκειται για ένα σκάφος το οποίο για να το νοικιάσει κανείς χρειάζεται να έχει δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Η μίσθωσή του για μία εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινά από 135.000 ευρώ και διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες των φιλοξενούμενών του. Προηγούμενος σταθμός του στη Μαγνησία ήταν η Σκόπελος.

Εχει επταμελές πλήρωμα. Μελή του είναι κυρίως Έλληνες και Κύπριοι και η καλοκαιρινή του βάση είναι η Κύπρος.

Πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό super yacht που κατασκευάστηκε μόλις το 2015. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και έξι άτομα σε υπερπολυτελείς καμπίνες.

Το κυρίως καθιστικό του έχει ξύλινο δάπεδο κατασκευασμένο από ένα αφρικάνικο όσπριο και στιλβωμένα διαφράγματα καρυδιάς. Κάθε χώρος του Anka είναι ξεχωριστός, ώστε η διαμονή εκεί να παραπέμπει σε 5άστερη σουίτα ξενοδοχείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τραπεζαρία έχει την υπογραφή του Οίκου Fendi Casa, ενώ τα έπιπλα είναι όλα ειδική παραγγελία από την Princess. Ο χώρος είναι πραγματικά τεράστιος και διαθέτει γυάλινη δίοδο προς τα καταστρώματα και τα μπαλκόνια.

Δεν είναι γνωστό πόσο καιρό θα παραμείνει στον Βόλο, όμως η παρουσία του στο λιμάνι στολίζει την πόλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου