ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ στον Βόλο

κυκλοφοριακό-μπλακ-άουτ-στον-βόλο-332054

Εμφραγμα χθες από το πρωί στους δρόμους του Βόλου. Ο βροχερός καιρός ανάγκασε πολλούς να μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους, φαίνεται όμως ότι τελικώς το… μετάνιωσαν. Μποτιλιάρισμα άνευ προηγουμένου σημειώθηκε σε κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως η Ιωλκού, από το ύψος των δικαστηρίων και κάτω, και η λεωφόρος Δημητριάδος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Αιτία του κυκλοφοριακού μπλακάουτ είναι το παράνομο παρκάρισμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην οδό Ιωλκού, μολονότι η στάση και η στάθμευση απαγορεύεται, υπήρχαν παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ τόσο από την αριστερή πλευρά του δρόμου όσο και ανά τμήματα στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα τα οχήματα που κινούνταν κάθετα προς το κέντρο να αναγκάζονται να κάνουν ελιγμούς και να δυσχεραίνεται η ροή της κυκλοφορίας.

Το πρόβλημα εντάθηκε λόγω και των φορτοεκφορτώσεων, που όχι μόνο γίνονταν εκτός ωραρίου, αλλά και με τα φορτηγά να σταματούν… διπλοπαρκάροντας στο οδόστρωμα για να παραδώσουν τις παραγγελίες στα καταστήματα.

Μία διαδρομή από τα δικαστήρια έως τη Δημητριάδος, που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν χρειάζεται πάνω από ένα με δύο λεπτά της ώρας για να διανύσει κανείς με το αυτοκίνητό του, διαρκούσε επιπλέον λεπτά, δοκιμάζοντας τις αντοχές των οδηγών.

Όλα αυτά ενώ απουσίαζαν οι έλεγχοι. Στελέχη της δημοτικής αστυνομίας βρίσκονταν για ελέγχους τραπεζοκαθισμάτων σε περιφερειακές ενότητες, ενώ οι διευκολυντές πόλεις, περιφέρονταν στους δρόμους παρατηρώντας, χωρίς να κάνουν συστάσεις, υπό τον φόβο των λεκτικών επιθέσεων που έχουν κατά καιρούς δεχθεί.

Σημειώνεται ότι ισχύει δακτύλιος στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο τμήμα της που περιβάλλεται από Γαλλίας έως Ιάσονος και από Φιλελλήνων έως Κοραή. Στον δακτύλιο, πέραν της απαγόρευσης της στάσης και της στάθμευσης, ισχύει συγκεκριμένο ωράριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, και γίνεται καθημερινά από τις 7:30 έως τις 10 το πρωί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου