ΤΟΠΙΚΑ

Επεσαν οι πρώτες υπογραφές για τον ξενώνα στο Νοσοκομείο Βόλου

επεσαν-οι-πρώτες-υπογραφές-για-τον-ξεν-346375

Eνα ουσιαστικό βήμα για να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες και να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία ξενώνα για τους συνοδούς ασθενών στο Νοσοκομείο Βόλου, συνιστά η δωρεάν παραχώρηση χρήσης στο Υπουργείο Πολιτισμού του ενός ακινήτου από τα δύο που ανήκουν εξ αδιαιρέτου στο Νοσοκομείο Βόλου και στην Ι.Γ. Εφορεία στην οδό Πλαστήρα.

Με κοινή υπουργική απόφαση που φέρει ημερομηνία 18 Αυγούστου και υπογράφεται από την υφυπουργό Οικονομικών Κατ. Παπανάτσιου και τον αναπληρωτή Υπ. Υγείας Π. Πολάκη, εγκρίνεται η παραχώρηση του ακινήτου ιδιοκτησίας του Υπ. Υγείας για 20 χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η απόφαση κοινοποιήθηκε μόλις χθες στο Νοσοκομείο Βόλου και στην 5η ΥΠΕ.

Για την κατασκευή ωστόσο και λειτουργία του ξενώνα, θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη υπουργική απόφαση από το Υπουργείο Πολιτισμού καθώς ουσιαστικά πρόκειται για δύο ακίνητα που ανήκουν εξ αδιαιρέτου στο Νοσοκομείο Βόλου και στην Ι.Γ. Εφορεία στην οδό Πλαστήρα αντίστοιχα.

Το ένα ακίνητο, που έχει κηρυχθεί διατηρητέο και είναι πέτρινο, θα αξιοποιηθεί για να στεγάσει την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, και το άλλο θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία του ξενώνα για τη φιλοξενία συγγενών ασθενών που νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο και έρχονται από τα νησιά ή μακρινές περιοχές του Πηλίου.

Ο ξενώνας για τους συνοδούς ασθενών είναι ένα έργο όνειρο ζωής για το σωματείο «Φίλοι του Νοσοκομείου». Τη χρηματοδότηση για την κατασκευή και λειτουργία του έχει αναλάβει ο Βολιώτης ευεργέτης Λάμπης Τσιμάς, ο οποίος έχει ήδη δωρίσει ένα σημαντικό ποσό για τις εργασίες ανακαίνισης και ανακατασκευής που θα χρειαστούν για να λειτουργήσει ο ξενώνας, που σε πρώτο στάδιο -σύμφωνα με τη μελέτη την οποία έχουν εκπονήσει οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου- θα είναι δυναμικότητας τουλάχιστον 10 ατόμων.

Η υπουργική απόφαση

Στην υπουργική απόφαση στην οποία περιλαμβάνονται και τα σχετικά τοπογραφικά διαγράμματα, περιλαμβάνεται η έγκριση της παραχώρησης για 20 χρόνια, καθώς επίσης και οι όροι που θέτουν τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας ώστε να τεθεί σε ισχύ.

«Προϋπόθεση της παραχώρησης αποτελεί η έκδοση αντίστοιχης υπουργικής απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την παραχώρηση της χρήσης του τμήματος του δεύτερου ακινήτου, που βρίσκεται εντός του οικοπέδου αρμοδιότητάς του, προς το Υπουργείο Υγείας για χρήση του Γ.Ν. Βόλου», σημειώνεται χαρακτηριστικά, με την υπόμνηση επίσης πως «σε διαφορετική περίπτωση η παρούσα απόφαση αίρεται αυτοδίκαια».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου