ΤΟΠΙΚΑ

Θετικό το Υπουργείο στη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας στο Νοσοκομείο

θετικό-το-υπουργείο-στη-δημιουργία-ξε-682500

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, είχε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, χθες Τρίτη 18.10.2016, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας ξενώνα για την φιλοξενία των συνοδών των ασθενών που νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο και προέρχονται από την ευρύτερη νησιωτική και ορεινή περιοχή της Μαγνησίας.

Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε στο βουλευτή την πρόθεσή του να συνδράμει στην προσπάθεια του εθελοντικού Σωματείου «Φίλοι του Νοσοκομείου» και της Διοίκησης του Αχιλλοπούλειου, ώστε να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία του ξενώνα το κτίριο που βρίσκεται δίπλα από τον Ξενώνα Βραχείας Νοσηλείας Ψυχικά Ασθενών και το οποίο αποτελεί ιδιοκτησία του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Προς το σκοπό αυτό θα αναληφθούν το προσεχές διάστημα πρωτοβουλίες ώστε να κινηθεί η διαδικασία της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ του Νοσοκομείου και του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Με την ολοκλήρωσή της, θα καταστεί δυνατή η δημιουργία ενός ξενώνα, που θα προσφέρει έμπρακτη στήριξη και ανακούφιση σε πολλούς συμπολίτες μας, συγγενείς νοσηλευόμενων, που πρέπει να βρίσκονται κοντά στους δικούς τους ανθρώπους, αλλά αδυνατούν οικονομικά.

Κατά την συνάντηση, επαναδιατυπώθηκε επίσης από τον βουλευτή και η θέση να υλοποιηθούν οι αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, οι οποίες είχαν ληφθεί στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 02.09.2016 στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ του Υπουργού Υγείας, της Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και των Διοικητών της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και του Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου