ΤΟΠΙΚΑ

Ποδηλατόδρομοι στο στόχαστρο του Εισαγγελέα

ποδηλατόδρομοι-στο-στόχαστρο-του-εισ-486422

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί εάν οι ποδηλατόδρομοι στο Βόλο, με τον τρόπο που επελέγη να κατασκευαστούν, δημιουργούν κινδύνους για τους πολίτες ξεκινά Πταισματοδίκης μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Η Εισαγγελέας Βόλου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ζητά να ληφθούν καταθέσεις από το μελετητή-μηχανικό του έργου, από εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας και από εκπροσώπους του δήμου Βόλου.

Το βασικό ερώτημα που καλείται να απαντήσει η δικαστική έρευνα είναι εάν οι ποδηλατόδρομοι είναι ασφαλείς για τους χρήστες τους, αλλά και τους πολίτες που τους διασχίζουν κάθετα, ιδίως τα άτομα τρίτης ηλικίας και τα μικρά παιδιά, από τη στιγμή που ο φωτισμός είναι ελλιπής, ενώ δεν υπάρχει σήμανση για τα τοιχία των ποδηλατοδρόμων.

Η έρευνα θα εξετάσει τους λόγους για τους οποίους προκρίθηκε από το δήμο Βόλου ο συγκεκριμένος τρόπος κατασκευής του έργου με μπετόν, πασσάλους και αιχμηρές απολήξεις και όχι άλλος, ηπιότερης μορφής και λειτουργικός, όπως συμβαίνει σε άλλες πόλεις της χώρας και του εξωτερικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου