ΤΟΠΙΚΑ

Θα λειτουργήσει κανονικά ο Αγιος Απόστολος ο Νέος

θα-λειτουργήσει-κανονικά-ο-αγιος-απόσ-851206

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της Μητρόπολης Δημητριάδος και των δύο ιδιωτών που επιθυμούν να αναλάβουν το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Αποστόλου του Νέου. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η τελική ανακοίνωση για το αποτέλεσμα, ενώ ακόμη ξεκρέμαστα παραμένουν Γυμνάσιο και Λύκειο, με την αγωνία γονέων και μαθητών να κορυφώνεται.

Το σχολικό κουδούνι θα ηχήσει τελικά στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Αποστόλου του Νέου, καθώς όλα δείχνουν πως η Μητρόπολη και οι ιδιώτες που ενδιαφέρονται για τη διαχείρισή του δίνουν τα χέρια.
Την Πέμπτη οι γονείς θα έχουν συνάντηση στη Μητρόπολη για να τους ανακοινώσουν το αποτέλεσμα της συμφωνίας, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η πρόταση του ιδιώτη από την Αθήνα, με εμπειρία στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και Ζηρίδη, φαίνεται πως είναι αυτή που κερδίζει έδαφος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου κ. Ευάγγελο Φοινικόπουλο και οι δύο προτάσεις των ιδιωτών προτείνουν ένα σχολείο στο οποίο θα εισέλθουν οι νέες τεχνολογίες και γενικότερα θα μπορέσει να γίνει πρότυπο στον ελλαδικό χώρο.
«Αυτό που επιθυμούμε εμείς ως γονείς είναι να υπάρξει μια λύση όχι για ένα και δύο χρόνια, αλλά να είναι μόνιμη. Όποιος είναι αυτός που θα αναλάβει το σχολείο, θα έχει τη στήριξή μας» σχολίασε ο κ. Φοινικόπουλος.
Από την πλευρά της η Μητρόπολη δεν θα ανακατευτεί στο οικονομικό σκέλος του νέου εγχειρήματος, θα προσφέρει όμως τα υπάρχοντα κτήρια και λεωφορεία, ενώ θα είναι αρωγός της όλης προσπάθειας.
Σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό ο κ. Φοινικόπουλος σημείωσε πως οι γονείς δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τους δασκάλους και γι’ αυτό πρόθεσή τους είναι να υπάρξουν όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.
Βέβαια αυτό έγκειται και στην απόφαση του ιδιώτη στου οποίου τη διαχείριση θα περιέλθει το Δημοτικό Σχολείο.
Τέλος, σε αναβρασμό και αγωνία παραμένουν γονείς και μαθητές των Γυμνασίου και Λυκείου του Αγίου Αποστόλου του Νέου, καθώς για τη βαθμίδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο ενδιαφέρον από επενδυτή.
Το μόνο που έχει ζητηθεί από τη Μητρόπολη με επιστολή σε κάθε γονέα είναι η ενίσχυση των Εκπαιδευτηρίων με 1.500 ευρώ -εκτός από τα δίδακτρα- προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία από το Σεπτέμβριο.
Μέχρι πάντως το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από τη Μητρόπολη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου