Υπό βροχή οι απεργιακές συγκεντρώσεις στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-05-17, 12:24:48
Υπό βροχή οι απεργιακές συγκεντρώσεις στον Βόλο

Παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως θα έχει το νέο πακέτο μέτρων που ψηφίζεται αύριο Πέμπτη στη Βουλή, η συμμετοχή τους  ήταν περιορισμένη στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βόλο, στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και πήραν μέρος Εργατικό Κέντρο , ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας.

Τα ποσοστά συμμετοχής στην κινητοποίηση στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με το ΕΚΒ κινήθηκαν στο 60% καθώς οι περισσότερες βιομηχανίες λειτούργησαν κανονικά ενώ στις δημόσιες υπηρεσίες η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 20%. Σε ορισμένους μάλιστα κλάδους όπως για παράδειγμα στην εκπαίδευση- στους καθηγητές το απεργιακό ποσοστό ήταν 4%-  καθώς εκτός από τους συνδικαλιστές που  απήργησαν, οι υπόλοιποι εργάστηκαν κανονικά.

Και οι τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Βόλο, η πρώτη στην Πλ. Ελευθερίας που διοργανώθηκε από το ΕΚΒ, την ΑΔΕΔΥ και την ΟΕΒΕΜ, η δεύτερη στην Πλατεία Πανεπιστημίου που έγινε από τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και η τρίτη στα ΕΛΤΑ που πραγματοποιήθηκε από τις συλλογικότητες, έγιναν υπό βροχή. Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την Κυβέρνηση πως «με την ψήφιση του 4ου μνημονίου οδηγεί το λαό στη φτωχοποίηση».

 

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Μαζική και μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και  η πορεία που πραγματοποίησαν τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Με σύνθημα «Εμπρός Λαέ ξεσηκωμός απέναντι στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία» εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο 4ο μνημόνιο, στα μέτρα και αντίμετρα της κυβέρνησης, που αποτελούν εισιτήριο του λαού σε νέο σφαγείο και εξιτήριο του κεφαλαίου στη κερδοφορία.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Χρυσούλα Τασολάμπρου, ταμίας της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Από την συγκέντρωση εκφράστηκε η αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα των ναυτεργατών που βρίσκονται εδώ και 2 μέρες σε απεργιακή κινητοποίηση και συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία μέχρι την Παρασκευή.

Επίσης, το ΠΑΜΕ διοργανώνει για αύριο Πέμπτη στις 7 η ώρα στην Πλατεία Πανεπιστημίου, την μέρα ψήφιση των μέτρων και νέα αγωνιστική κινητοποίηση ως απάντηση σε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=