ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρον για τα σχολεία της Μητρόπολης

ενδιαφέρον-για-τα-σχολεία-της-μητρόπο-490073

Δύο είναι τελικά οι προτάσεις που εξετάζονται από τη Μητρόπολη Δημητριάδος και αφορούν στο ιδιοκτησιακό και λειτουργικό καθεστώς των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων του Αγίου Αποστόλου του Νέου. Εκτός από τον Αθηναίο επιχειρηματία που έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για τα Εκπαιδευτήρια, τη δική του πρόταση κατέθεσε χθες Βολιώτης επιχειρηματίας. Το ενδιαφέρον και των δύο όμως στοχεύει στη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου του Ιδρύματος.

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Μητρόπολη Δημητριάδος αναφορικά με τη λειτουργία του Ιδιωτικού Σχολείου του Αγίου Αποστόλου του Νέου.
Μέχρι στιγμής δύο είναι οι σοβαρές και πιο ελκυστικές προτάσεις που εξετάζονται. Η μία προέρχεται από Αθηναίο επιχειρηματία, ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί στο χώρο της εκπαίδευσης μέσω των εκπαιδευτηρίων Δούκα και Διαμαντοπούλου στην Αθήνα, ενώ έχει προκύψει και νέα πρόταση από Βολιώτη επιχειρηματία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας από την περιοχή, ο οποίος έχει σχέση με το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, συνάντησε χθες τον Μητροπολίτη προκειμένου να του καταθέσει εγγράφως το όραμά του για τα Εκπαιδευτήρια.
Ωστόσο και οι δύο προτάσεις που εξετάζονται από τη Μητρόπολη αφορούν στη λειτουργία μόνο του Δημοτικού Σχολείου και όχι του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως οι δύο επιχειρηματίες στις προτάσεις τους ανέφεραν πως το Δημοτικό Σχολείο με τους όρους της αγοράς ήταν κερδοφόρο.
Από την πλευρά τους οι γονείς των μαθητών ιδίως της δευτεροβάθμιας βαθμίδας εκφράζουν συνεχώς την ανησυχία τους και επισημαίνουν πως δεν έχουν καμία πληροφόρηση για το μέλλον του σχολείου και των παιδιών τους και ζητούν να επισπευστούν οι διαδικασίες, μιας και τα περιθώρια στενεύουν καθώς οι κενές θέσεις σε σχολεία της περιοχής είναι ελάχιστες.
Πάντως πληροφορίες θέλουν να έχει σταλεί έγγραφο στους γονείς των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου με το οποίο ζητείται η συνεισφορά τους κατά 1.500 ευρώ εκτός των ετήσιων διδάκτρων, προκειμένου να λειτουργήσει κι αυτή η βαθμίδα της εκπαίδευσης.
Οι τελικές ανακοινώσεις για το μέλλον των Εκπαιδευτηρίων αναμένεται να γίνουν γνωστές μετά τις 15 Αυγούστου από το Μητροπολίτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου