ΤΟΠΙΚΑ

Σε ιδιώτη το σχολείο της Μητρόπολης

σε-ιδιώτη-το-σχολείο-της-μητρόπολης-492230

Τίτλοι τέλους μπήκαν χθες στο σίριαλ της παύσης λειτουργίας του δημοτικού σχολείου Άγιος Απόστολος μετά από απόφαση που είχε λάβει η Μητρόπολη Δημητριάδος εξαιτίας αδυναμίας ανταπόκρισης στα έξοδα λειτουργίας του σχολείου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου οι τελευταίοι έλαβαν την διαβεβαίωση πως το σχολείο θα λειτουργήσει από τη νέα χρονιά «πάση θυσία».

Ουσιαστικά στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε στους γονείς από το Μητροπολίτη η εξέλιξη που προωθείται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και αφορά στην εξαγορά του σχολείου από ιδιώτη, αφού άλλωστε και επιχειρηματίας από την Αθήνα έχει εκδηλώσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον του για τα σχολεία του Άγιου Αποστόλου του Νέου.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις του για τα σχολεία του Αγίου Αποστόλου, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες τεκμηριωμένες και με όραμα για το μέλλον.

Χαμόγελα λοιπόν φάνηκαν χθες στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς ο κ. Ιγνάτιος τούς διαβεβαίωσε ότι το σχολείο δεν πρόκειται να κλείσει και θα δοθεί σε ιδιώτη. Ωστόσο ξεκαθαρίστηκε πως η διαδικασία θα διαρκέσει έως και τις 20 Αυγούστου, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Μάλιστα οι γονείς σε προηγούμενη συνάντηση με τον κ.κ. Ιγνάτιο είχαν σημειώσει ότι, εφόσον επιτευχθεί η συμφωνία, το πρόγραμμα θα είναι καλό να μη διαρκέσει για ένα χρόνο μόνο, αλλά να αποτελέσει μόνιμη λύση για το σχολείο.

«Εμείς θέλαμε να συνεχίσει να λειτουργεί το σχολείο και αυτό επετεύχθη. Τώρα αν θα λειτουργήσει από τη Μητρόπολη ή από ιδιώτη και ποιος θα είναι αυτός εμάς δεν μας αφορά τόσο, όσο η ουσία που είναι η εν γένει λειτουργία του σχολείου», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βαγγέλης Φοινικόπουλος. Πάντως οι γονείς επισημαίνουν ότι με την αγορά του σχολείου απαραίτητο είναι να παραμείνει ο χαρακτήρας του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου