ΤΟΠΙΚΑ

Με κονσέρβες τον Αύγουστο οι άποροι!

με-κονσέρβες-τον-αύγουστο-οι-άποροι-851206

Τελευταία μέρα αύριο για το προσωπικό των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Βόλου, που όπως κάθε χρόνο ξεκινά τις φετινές καλοκαιρινές του διακοπές μέχρι τις 21 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να κλείνουν για το επόμενο 20ημερο τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων στην οδό Βασσάνη (Α΄ ΚΑΠΗ ) στην οδό Κωνσταντά (Β΄ ΚΑΠΗ), στη Νέα Δημητριάδα και στον Άγιο Βασίλειο.
Για τον ίδιο λόγο, λόγω των θερινών αδειών του προσωπικού, σταματά από αύριο και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες και η χορήγηση του προγράμματος της δωρεάν σίτισης του Δήμου, που υλοποιείται εδώ και χρόνια από τα ΚΑΠΗ. Για το σκοπό αυτό ήδη από χθες το προσωπικό του Δήμου Βόλου που απασχολείται στα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες, προκειμένου να διανείμει αύριο στα ανήμπορα άτομα που εξυπηρετεί καθημερινά με δωρεάν μερίδες φαγητού σακούλες με ξηρά τροφή, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις βασικές τους βιοτικές ανάγκες μέχρι τη μέρα που θα ανοίξουν και πάλι τα ΚΑΠΗ του Δήμου και παράλληλα θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν και τα μαγειρεία για την παρασκευή του φαγητού στους ανήμπορους και μοναχικούς συμπολίτες της πόλης.
Συνολικά ο Δήμος Βόλου μοιράζει καθημερινά 150- 160 μερίδες φαγητού σε ανήμπορα και μοναχικά άτομα τα οποία έχουν ηλικία άνω των 60 ετών. Στο πρόγραμμα της δωρεάν σίτισης, ωστόσο μπορούν να ενταχθούν και άλλα άτομα μικρότερης ηλικίας εφόσον είναι ανάπηροι ή δεν έχουν κανένα οικονομικό πόρο προς επιβίωση.
Εκτός από τις δωρεάν μερίδες φαγητού τα ΚΑΠΗ διανέμουν επίσης κάθε εβδομάδα σακούλες με τρόφιμα σε άλλους 60 περίπου συμπολίτες που έχουν αδυναμία ικανοποίησης των βασικών αναγκών διατροφής.
Όπως εξηγεί η κοινωνική λειτουργός στο Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου (Κωνσταντά – Δον Δαλεζίου) κ. Ζορμπά, τους τελευταίους μήνες της οικονομικής κρίσης το ενδιαφέρον από οικονομικά αδύναμους Βολιώτες να ενταχθούν στα προγράμματα δωρεάν διανομής φαγητού από το Δήμο έχει αυξηθεί, αν και οι δυνατότητες -όπως σημειώνει- του Δήμου και των εργαστηρίων παρασκευής φαγητού δεν είναι απεριόριστες. Εξάλλου με αφορμή τα ερωτήματα που τίθενται κατά καιρούς από άπορους συμπολίτες, που αυξάνονται μέρα με τη μέρα και οι οποίοι ζητούν να πληροφορηθούν πώς μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της δωρεάν σίτισης του Δήμου, η κ. Ζορμπά σημειώνει ότι αυτό μπορεί να γίνει με την αναγραφή των στοιχείων του ενδιαφερόμενου, την προσκόμιση του αποκόμματος με το ποσό της σύνταξης ή του οικονομικού βοηθήματος που εισπράττει ο ενδιαφερόμενος είτε από ασφαλιστικό οργανισμό είτε από την Πρόνοια, με την προσκόμιση του εκκαθαριστικού της Εφορίας και με την προσκόμιση γνωμάτευσης ότι η υγεία του τον επιτρέπει να τρέφεται με το σιτηρέσιο του Δημοτικού Οργανισμού, το οποίο επειδή είναι κοινό για όλους τους σιτιζόμενους ενδεχομένως να μην ενδείκνυται για κάποιους συμπολίτες που ακολουθούν μία συγκεκριμένη ιατροφαρμακευτική αγωγή για κάποια νοσήματα από τα οποία υποφέρουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου