ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις τραπεζοκόμες για όλο το Νοσοκομείο!

τρεις-τραπεζοκόμες-για-όλο-το-νοσοκομ-851206

Εντονο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όπως κάθε χρόνο το Νοσοκομείο Βόλου. Φέτος όμως το καλοκαίρι τα πράγματα έχουν οξυνθεί, καθώς οι ελλείψεις του προσωπικού έχουν γίνει πλέον οφθαλμοφανείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως προχθές το απόγευμα μόλις τρεις τραπεζοκόμες έπρεπε να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς και των επτά ορόφων, αλλά και αυτούς στην παλιά πτέρυγα.

Απελπιστική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου, μιας και τώρα πιο πολύ από ποτέ έχουν διαφανεί οι ελλείψεις σε προσωπικό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Αχιλλοπούλειου και Αντινομάρχη κ. Λεωνίδα Αναστασίου, η έλλειψη εργαζομένων παρατηρείται σε πολλά τμήματα και όλοι οι εργαζόμενοι αναμένουν με μεγάλη αγωνία τους συμβασιούχους.
Ο κ. Αναστασίου σημείωσε πως στο Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή εργάζονται δέκα τραπεζοκόμες, που δεν φτάνουν να καλύψουν όλο το κτήριο κι όλους τους ασθενείς.
Ειδικότερα δε προχθές το απόγευμα βάρδια είχαν μόλις τρεις τραπεζοκόμες, οι οποίες έπρεπε να διανείμουν φαγητό σε 300 ασθενείς σε ένα κτήριο επτά ορόφων αλλά και στην παλιά πτέρυγα.
Πρόβλημα όμως εντοπίζεται, σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου και στα πλυντήρια και σιδερωτήρια, καθώς το προσωπικό που υπάρχει είναι ελλιπέστατο, ενώ αρκετά κλινισκεπάσματα δίνονται σε επιχειρήσεις εκτός του Νοσοκομείου για καθάρισμα.
«Οι εργαζόμενες, γιατί στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες, βάζουν τα κλάματα και αναρωτιούνται εάν θα μπορέσουν να βγάλουν τη δουλειά. Τραπεζοκόμες δεν υπάρχουν, ούτε και εργαζόμενοι στα πλυντήρια – σιδερωτήρια. Οι τραυματιοφορείς είναι πλέον είδος υπό εξαφάνιση, ενώ και τα εργαστήρια υποφέρουν από τις ελλείψεις», σχολίασε ο κ. Αναστασίου.
Το πρόβλημα εντείνεται όμως και εξαιτίας των καλοκαιρινών αδειών και των ρεπό.
Πολλοί από τους εργαζομένους έχουν μήνες να λάβουν τα ρεπό που τους αναλογούν, ενώ όσοι λαμβάνουν άδεια, αυτή διαρκεί μόλις μία εβδομάδα.
«Εάν λάβει κάποιος άδεια ή έστω ένα ρεπό, τότε όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο τμήμα είναι με τα χέρια δεμένα και δεν παίρνουν το ρεπό της εβδομάδας», ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων.
Η μόνη εξέλιξη η οποία φαίνεται πως θα δώσει μια ανάσα στο Αχιλλοπούλειο είναι η έγκριση των 54 συμβασιούχων.
Προ ημερών έφτασε στο Νοσοκομείο έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας για την κατανομή των θέσεων. Ο κ. Αναστασίου συναντήθηκε με το Διοικητή κ. Ζαχαρόπουλο για το συγκεκριμένο θέμα και ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε πως το έγγραφο κατανομής θα σταλεί άμεσα, αφού όμως γίνει πρώτα ο απαραίτητος έλεγχος για να ζητηθούν οι ειδικότητες, οι οποίες έχουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις.
«Ελπίζουμε μέσα στον Αύγουστο να βγει η προκήρυξη των θέσεων, να έρθουν σύντομα στο Νοσοκομείο οι συμβασιούχοι, γιατί οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο. Περιμένουν πάρα πολλούς μήνες την εισροή αυτών των εργαζομένων», υποστήριξε τέλος ο κ. Αναστασίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου